Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri söyleşi ve imza günüyle devam etti. Konuşmacı olarak katılan Yazar Erhan Genç, “Yazı yazmak her zaman gönlümde yer edinmiştir. Edebiyatı seviyorum, yazmayı seviyorum ve insanların hafızalarında benim yazılarımın yer edinmesi benim için her şeyden çok önemlidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Şimdilik Havadisler Bunlar’ kitabının söyleşisi ve imza günü programlarıyla devam etti. İlk olarak Sakarya Anadolu Lisesi’nde Kütüphanecilik Kolu öğrencilerinin de paydaşı olduğu programa katılan Yazar Erhan Genç, günün diğer etkinliğinde Faik Baysal Kütüphanesi’ne konuk oldu. Yazar Genç, programların sonunda kitabını katılımcılar ve öğrenciler için imzaladı. 

Yazar olmak istiyorsanız asla pes etmeyin
Yazar Erhan Genç, “Yerel gazetelerde yazı yazarak ve kitap çıkartarak edebiyat dünyasına girebileceğimi ve herkesin beni tanıyacağını sanıyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı ve bunu çok sonra öğrendim. Gazetede köşe yazılarımdan esinlenerek kitap çıkarmaya karar verdim ancak beklediğim sonucu alamadım. Kitap çıkarmayı düşünen arkadaşlar var ise benim düştüğüm hataya düşmemeliler. Böyle devam etmeyeceğini fark ettikten sonra Beşir Ayvazoğlu’nun yanına gittim ve yazılarımı okuması için kendisine ricada bulundum. Yazılarım hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için yanına gittiğimde dosyamı kaybettiğini ve yazılarımı okumadığını söyledi. Pes etmeyerek bir yazı daha yazdım ve tekrar kendisine gönderdim. Yazımı başarılı bulan Beşir Ayvazoğlu, o ay ki derginin kapağında bana da yer verdi” ifadelerine yer verdi.

Yazarlık benim için gönül işi
Konuşmasına devam eden Genç, “Elinizde ki kitap, bu dönemde yayımladığım eserlerden oluşuyor. Kitapta bulunan yazılarımın hepsi daha önce farklı farklı dergilerde yayımlandı. Bu işi para almadan yapmak bile benim için çok önemli bir şey çünkü asıl önemli olan yazılarınızın bir sürü insana ulaşmış olmasıdır. Asla yazarlığa bu işte para kazanmalıyım gözüyle bakmadım. Çünkü böyle biri olsaydım bu iş beni aşağılara sürükleyecekti. Yazı yazmak her zaman gönlümde yer edinmiştir. Edebiyatı seviyorum, yazmayı seviyorum ve insanların hafızalarında benim yazılarımın yer edinmesi benim için her şeyden çok önemlidir” sözlerini söyledi.