Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları aslına uygun olarak restore ederek şehre kazandırmaya devam ediyor. Mutlu, “Ozanlar Tekeler Mahallesi ve Eski Reji Sokağında bulunan tarihi çeşmeleri de yenileyerek kullanılabilir hale gelmesini sağladık. Vatandaşlarımız tarihi çeşmelerden gönül rahatlığı ile su içip, ihtiyaçlarını karşılayabilirler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı şehir kimliğine sahip çıkmaya devam ediyor. Daha önce Tarihi Alicanlar Konağı, Tarihi Sabit Efendi Konağı ve Tarihi Uzunçarşı’yı aslına uygun restore ederek şehrine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Ozanlar Tekeler Mahallesi ve Eski Reji Sokağı’nda bulunan tarihi çeşmelerin de restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kullanılabilir hale gelmesini sağladı.

Restorasyon tamamlandı
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Şehrimizde tarihi yapıların aslına uygun olarak restore etmeye devam ediyoruz. Daha öncesinde 3 önemli proje hayata geçirmiştik. Şimdi ise şehrimizin Ozanlar Tekeler Mahallesi ve Eski Reji Sokağında bulunan tarihi çeşmelerini de yenileyerek kullanılabilir hale gelmesini sağladık. Vatandaşlarımız çeşmelerimizin yanına giderek gönül rahatlığı ile su içip, ihtiyaçlarını karşılayabilirler” sözlerine yer verdi.