‘Bin Gemiye’ konulu söyleşi ve imza günü programına katılan Yazar Firdevs Kapusızoğlu, “Sizlerin sizin yaşınızdaki ergenlik bunalımlarına gark olmuş insanları anlamaya değil kendi kendinizi anlamaya ve tanımaya ihtiyacınız var. Onun için piyasada çok satan sizlere kitap diye sunulan sayfa yığınlarından uzak durun veya bunlara kontrollü bir şekilde yaklaşın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Bin Gemiye’ konulu söyleşi ve ardından imza günü programı gerçekleştirildi. Programa ‘Bin Gemiye’ kitabının yazarı Firdevs Kapusızoğlu konuşmacı olarak katıldı. Adapazarı Kız Meslek Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen programlarda Kapusızoğlu, öğrencilerin ve Sakaryalı kültür sanat dostlarının sorularını cevaplayıp, ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.

15. yüzyılda yaşamış insanlarla aynı sıkıntıları yaşıyoruz
Türk Edebiyatı konusunda birçok eseri bulunan Kapusızoğlu, “Bizler 15. Yüzyılda yaşamış bir insanla aslında aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Ne kadar modern bir zamanda yaşasak da nereden geldik nereye gidiyoruz? Bizim bu dünyadaki amacımız ne? Bizden ne yapmamız bekleniyor? Varlığımı nasıl anlamlandırabilirim? gibi soruların cevaplarını arıyoruz. Geçmişte yaşamış insanlarda aradılar. 15. yüzyılda sufilerin hayatını okuduğunuzda, okuduklarınız o dönemde yaşayıp bitmiş ya da o dönemde yaşayan insanlar için geçerli değildir. Ben özellikle ‘Bin Gemiye’ adlı kitabımı yazarken bu hikayelerden yararlandım. Sizlerde kendi öz hikayelerinizi okuyarak bu sorulara cevap bulabilirsiniz” diye konuştu.

Kendinizi anlamaya ihtiyacınız var
Kapusızoğlu, “Son zamanlarda gençlik edebiyatı diye bir şey türedi. Sizlere bu konuda bir tavsiyem olacak. İnternetteki öykü paylaşma uygulamalarında gençler öyküler yazarak meşhur oluyor. Daha sonra kitapları basılıp en çok satanlar listesine giriyor. Bu internet yazarlarının yazdıkları kitapların ortak teması bunalım. Sizlerin sizin yaşınızdaki ergenlik bunalımlarına gark olmuş insanları anlamaya değil, kendi kendinizi anlamaya ve tanımaya ihtiyacınız var. Onun için piyasada çok satan, sizlere kitap diye sunulan sayfa yığınlarından uzak durun veya bunlara kontrollü bir şekilde yaklaşın” diye konuştu.