17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları 13 Ekim Cuma günü düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Şairler, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile Sakarya Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşacak. Taraklı Kültür Evinde ise şiir sunumları ve Sedat Anar konseri gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 13 Ekim Cuma günü düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Saat 11.00’da gerçekleştirilecek etkinliklerde katılımcı şairler farklı okullarda öğrencilerle buluşacak. Saat 18.00’da Taraklı’da şairlerin şiir sunumları gerçekleştirilecek. Ardından ise Sedat Anar konseriyle konuklar müzik dolu bir akşam geçirecek.

Şairler Liselerde
Şairler Liselerde etkinliği iki farklı lisede saat 11.00’da başlayacak. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde İdris Mahfi, Ercan Yılmaz ile Yılmaz Daşçıoğlu şiir meraklısı gençlerle bir araya gelecek. Sakarya Anadolu Lisesi’nde ise Osman Özbahçe, Hüseyin Karacalar, İdris Ekinci ve Mirzana Pasic Kodric şiirlerini öğrenciler için okuyacak.

Şiir dinletileri ve Sedat Anar konseri
Günün bir diğer etkinliği ise Taraklı’da gerçekleştirilecek. Taraklı Kültür Evi’nde saat 18.00’da başlayacak programda Adem Turan, Atakan Yavuz, Cem Mehmet Eren, Cengizhan Konuş, Emirhan Kömürcü, Emrah Tahiroğlu, İdris Ekinci, İdris Mahfi, Mehmet Aycı, Mustafa Uçurum, Osman Özbahçe, Sare Öztürk, Serdar Kacır, Yahya Kurtkaya, Yılmaz Daşçıoğlu, Ali Emre, Zeynep Arkan, Zeynep Tuğçe Karadağ, Hüseyin Karacalar, Kamil Remzi Cin, Ercan Yılmaz, Sümeyye Şeker, Caylah, Gabriel Impaglione, Giovana Mulas, Kerry Shawn Keys, Ladan Osman, Asma Alhaj, Mirzana Pasic Kodric, Basheer al-Baker ve Jordi Joan Banos şiir sunumları gerçekleştirecek. Müzisyen Sedar Anar ise gecenin sonunda katılımcılar için bir konser verecek.