Büyükşehir Ramazan Söyleşileri ‘Sünnetin Aktüel Değeri ve Güncellenmesi’ konulu program ile devam etti. Programda konuşan Yusuf Yavuzyılmaz, “Hz. Peygamber ‘Din bir bütündür’ derdi. Biz ise yaklaşımlarımızda çok seçmeci yaklaşıyoruz” derken; Mehmet Kuzu, “Nefis sürekli güncellenmedikten sonra imani mücadelede hedefe varmak mümkün değildir. Çünkü şeytan hep aynı yönden gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Ramazan Etkinlikleri’nde söyleşi günleri devam ediyor. Bu kapsamda Ribat Eğitim Vakfı işbirliği ile ‘Sünnetin Aktüel Değeri ve Güncellenmesi’ konulu programa Yusuf Yavuzyılmaz ve Mehmet Kuzu konuşmacı olarak katıldı. Faik Baysal Kütüphanesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe kültür sanat dostları yoğun ilgi gösterdi.

Din Bir Bütündür
Programda konuşan Yusuf Yavuzyılmaz, “Kuran-ı Kerim’e göre kendimizi değiştirmemiz gerektiği yerde, biz Kuran-ı Kerim’i kendimize benzetmeye çalışıyoruz. Problemlerimize Kuran ve sünnetten mazeret aramaya başladığımızda şüphesiz buluruz. Hiç kuşkunuz olmasın! Uydurma hadis probleminde başlangıçtaki zihin yapısı neyse; bugün de durum aynıdır. Başlangıçtaki zihin yapısı da ‘bir grubun kendisini öne çıkarması’ olarak söylenebilir. Grupların ve ekollerin kendilerini öne çıkaracak seçmeci bir şekilde yaklaşmamaları gerekir. Hz. Peygamber ‘Din bir bütündür’ derdi. Biz ise yaklaşırken seçmeci yaklaşıyoruz” diye konuştu.

İnsan Sürekli Yenilenmeli
Söyleşinin diğer konuğu Mehmet Kuzu ise; “Bizim güncellemelerimiz genellikle içini boşaltarak gittiği için yeniden sünneti de sünnet anlayışımızı da güncellememiz gerekir. Nefis sürekli güncellenmedikten sonra imani mücadelede hedefe varmak mümkün değildir. Çünkü şeytan hep aynı yönden gelmiyor. Onun vesveselerine karşı mümin sürekli silahlanmak zorunda. Sürekli kendini yenilemek ve imana ait, Kur’ana ait, vahye ait değerleri hayata aktarmak zorundadır” ifadelerini kullandı.