Büyükşehir Belediyesi ve SAÜEAH iş birliğiyle “Anne Sütü Mucizedir” tiyatro gösterisi ve Prof. Dr. Nursan Çınar’ın söyleşisi ile devam etti. Başkan Ekrem Yüce, “Sağlıklı bireylerin yetişmesinde aile faktörünün önemi büyük. İnşallah bizler de çeşitli programlarla vatandaşlarımızın yanında olmaya, Tıp Merkezimizle hemşehrilerimize sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Sağlıklı bireyler, sağlıklı Sakarya” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Anne Sütü Mucizedir” isimli tiyatro ve söyleşi etkinliğine katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen programa Prof. Dr. Nursan Çınar konuşmacı olarak katıldı. Program Prof. Dr. Nursan Çınar’ın konuşmalarının ardından sahneye çıkan Sağlıklı Sanat Tiyatro grubunun “Anne Sütü Mucizedir” adlı oyunuyla son buldu. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Konya Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Çakar, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Sağlık İşleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ile çok sayıda konuk katıldı.

“Çocuklar bizim göz bebeğimiz”
Programın ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Çocuk sağlığı ve gelişimi konusunda bilinçli bir toplum hedefiyle düzenlenen programda emeği geçen herkesi kutluyorum. Sağlıklı bireylerin yetişmesinde aile faktörünün önemi büyük. İnşallah bizler de çeşitli programlarla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Tıp Merkezimizle hemşehrilerimize hizmet sunacak, gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmesine katkılar sağlayacağız. Rabbim tüm hemşehrilerimize sağlıklı, mutlu yarınlar temenni ediyorum” dedi.

Bebeğin tutunduğu ilk dal anne sütüdür
Prof. Dr. Nursan Çınar “Emzirme bebeğiniz için en iyi başlangıçtır. Bebeğin sağlıklı olabilmesi ve hayatta kalabilmesi için doğumdan sonra tutunduğu ilk dal anne sütüdür Her bebek için en uygun besin kendi annesinin sütüdür. Emzirme, hem anne hem bebek için en iyi sonuçları veren en ideal beslenme yöntemidir. Yoğun sarı rengiyle sıvı olarak adlandırılan kolostrum, hamilelik sırasında ve doğumdan hemen sonra ürettiğiniz ilk süttür. Bu süt besin açısından çok zengindir ve bebeğinizi enfeksiyonlardan korumak için antikorlar içerir. Emzirme, uzun vadede sağlıklı bir çocuk, ergen ve yetişkin nüfus ile sağlık maliyetlerini azaltabilir. Emziren annelerde daha sağlıklı olacakları için anne sağlığı ile ilgili harcamalar azalır. Bu bakımdan emzirme hem sağlık açısından hem ekonomi açısından çok önemlidir” dedi.