Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından fuarda açılan standı ziyaret ederek, başarılar diledi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Büyükşehir Belediyesi olarak geniş bir istihdam yelpazesine sahibiz. Bu tür organizasyonların aradığımız niteliklere sahip personele ulaşmamızda çok büyük katkısı oluyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, Sakarya Üniversitesi, İŞKUR, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Teknokent işbirliğiyle düzenlenen Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. SAGİF’in açılış programı dolayısıyla Sakarya’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından fuarda açılan standı ziyaret ederek yetkililerden bilgiler alıp, başarılar diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Sarıeroğlu, Engelsiz Kafe standını da ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Geniş yelpaze
Ziyaret sonrası konu hakkında açıklamalarda bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nda bulunan standımızda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’nu misafir ettik. İnsan Kaynakları konusunda yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak geniş bir istihdam yelpazesine sahibiz. İnşallah çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi.

Yeni uygulama
Alpay Şirin, “Büyükşehir Belediyesi olarak SAGİF fuarında her yıl özellikle üniversite öğrencilerinden binlerce başvuru alıyoruz. Aradığımız niteliklere sahip personele ulaşmamızda bu tür organizasyonların ve başvuruların çok büyük katkısı oluyor. Bu sene yeni bir uygulama olarak CV Bank isimli bir proje geliştirdik. Artık kurumumuza başvurular resmi internet sitemiz üzerinden gerçekleşecek. Çok detaylı bir form oluşturduk. Büyükşehir Belediyemizde çalışmak isteyenler buradan başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu CV’ler kurumumuz tarafından önemsenmekte ve kesinlikle değerlendirilmektedir” dedi.