Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Kesilen Gitar’ söyleşisi ve imza günü programları ile devam etti. Yazar Cüneyd Suavi günün ilk etkinliğinde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle, daha sonra ise Faik Baysal Kütüphanesi’nde kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşan Yazar Cüneyd Suavi, günün ikinci programında Faik Baysal Kütüphanesi’nde kültür sanat dostları ile bir araya geldi. Suavi’nin anılarını anlattığı ‘Kesilen Gitar’ kitabının konuşulduğu programların sonunda yazar kitaplarını da imzaladı. Hayatının ilk yıllarını geçirdiği şehirde ve öğrenim gördüğü okulda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yazar Cüneyd Suavi, gerçekleştirilen programlar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İmdat Diye Bağırın
Üniversite döneminin kendi hayatı için dönüm noktası olduğunu söyleyen Cüneyd Suavi, “Üniversite hayatı değirmen gibidir, adamı öğütür. Keşke sadece vücudumuzu öğütse, problem değil ama ruhumuzu öğütür. Ölçüler yanlış olunca bütün ölçümler yanlış olur. Onun için Allah yolunda kendinizi odaklayın. Bütün zorluk kapıları önünüze market kapıları gibi açılsın istemez miyiz? İsteriz tabi ki. Bu yüzden Allah’a sığının.  Günahlarınız ne olursa olsun tövbe kapısını çalın ve Allah yolunda gitmeye çalışın. Başka yolumuz yok. Dünya çabuk geçiyor, hayat çabuk geçiyor. Bakın, Allah zor durumdaki bir insanı da bataktan çıkartabilir. Bizim imdat diye bağırmamızı bekliyor. Bizi oradan kurtarabilir. ‘Yarabbi imdat batıyorum, gidiyorum diye bağırın’” dedi.