Korucuk’ta hayata geçirilecek olan SAMEK merkezinin proje çalışmalarının tamamlandığını aktaran Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Korucuk’a içerisinde 7 eğitim sınıfı, seminer ve çok amaçlı salonu, çocuk oyun alanı olan modern bir merkez kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Korucuk’a kazandırılacak SAMEK merkezinin projesini açıkladı. Mutlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu tarafından Korucuk’un sosyal hayatına kazandırılacağı açıklanan SAMEK merkezinin projesini hazırladık. İnşallah kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sosyal hayata büyük katkı
Projeye ilişkin detayları da paylaşan Mutlu, “Korucuk Dorukkent’e yakın bir bölgede hayata geçireceğimiz projeyi yaklaşık bin metrekarelik alana inşa edeceğiz. İçerisinde 7 eğitim sınıfı, seminer ve çok amaçlı salonu, çocuk oyun alanı olan modern bir merkez kazandıracağız. İnşallah bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelecek. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza bağlı olarak hizmet sunan SAMEK’lere de yoğun bir ilgi söz konusu. Bizde bu ilgiden aldığımız güçle yeni merkezleri şehrimize kazandırıyor, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Korucuk SAMEK binasına kavuşuyor
Mutlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline gelen SAMEK’leri tüm ilçelerimize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Farklı disiplinlere yayılan branşlarımız vatandaşlarımıza hizmet sunuyor. Kurs merkezlerimizin sayısı her geçen gün artıyor. İnşallah Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda yeni çalışmaları da hayata geçireceğiz.  Hayırlı olsun” diye konuştu.