Serdivan Sapak Camii kavşağında yeni bir çalışmanın başladığını açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Bölgeye kontrollü dönel kavşak inşa ediyoruz. Mevcut kavşak ışıklarındaki uzun bekleme süresini ortadan kaldırıyoruz. Trafik akışını daha da güvenli bir hale getirecek çalışmamız şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafik akışını daha da rahatlatacak yeni arter ve kavşak çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mehmet Akif Ersoy, Kazımpaşa ve Çark Caddesi ile 2. Cadde arası geçişlerin gerçekleştiği arterde dönel kavşak inşa ediyor. Proje hakkında kamuoyuna bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar; Sapak Camii kavşağı olarak bilinen güzergaha kontrollü dönel kavşak inşa edileceğini belirterek, ışıklardaki uzun bekleme süresinin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Çalışmalar devam ediyor
Oktar, “Yeni güzergah ve kavşak çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Ulaşım Master Planı’nın proje öngörüsünde bulunduğu arterlerde projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Daha önce bölgede gerekli çalışmalar yapılmıştı. Serdivan Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde iki dönel kavşak inşa etmiş ve bölgedeki tehlike oluşturan keskin virajın daha da rahatlamasını sağlamıştık. Şimdi de Serdivan Belediyesi ile Sapak Camii arasında kontrollü dönel kavşak inşa ediyoruz” diye konuştu.

Bisiklet yolu yapılacak
Proje kapsamında 2. Cadde üzerinde de gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Ali Oktar, “Kontrollü dönel kavşak projesi kapsamında 2. Cadde üzerinde de düzenlemeler yapılacak. Güzergahta sağa ve sola dönüşler daha da akıcı hale getirilecek. Hayata geçireceğimiz proje ile ayrıca bölgeye bisiklet yolu da inşa edilecek. Şehir aydınlatma sistemleri ve yaya yollarının da yenileneceği projenin startını verdik. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.