Büyükşehir Belediyesi yeni dönem Kültür Sanat Etkinlikleri Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Kağıttan İşler’ isimli Ebru, Minyatür ve Kaligrafi sergisiyle başladı. Küratör İsmail Erdoğan, “Kâğıttan İşler’ dedik ve kâğıtla yapılan işlere biz farklı malzemeler kattık ve binevi yeni oyunlara geçiş yaptık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Ofis Sanat Merkezi’nde ‘Kâğıttan İşler’ sergisi açıldı. İsmail Erdoğan’ın küratörlüğünde Leyla Kara, Şükran Aydın ve Emrah Yücel’in eserleri sergilendi. Minyatür, Ebru ve Kaligrafi çalışmalarının yer aldığı sergi; 30 Ekim Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Sanat bir yolculuktur
Sergide açılış konuşmasını gerçekleştiren İsmail Erdoğan, “Sanatı ben yolculuk olarak tanımlarım. Hangi sanat dalında çalıştığınız fark etmez; o sanat eserini üretme aşaması, öncesi, sergileme aşaması tümüyle yolculuğu ifade eder. Bu yolculuk ‘Karanlık İşler’ sergisi ile başladı. Daha sonra ‘Organize İşler’ sergisi ile devam etti. Son olarak ‘Kâğıttan İşler’ sergisi ile sizlerin karşısındayız. Sanatların geçmişten günümüze gelirken kullandığı malzemeleri hep farklıdır. İnsanların bulunduğu çağda yeni şeylere ayak uydurması yeni şeyler üretme çabası bir nevi varoluşsal bir çabadır. Kâğıttan İşler dedik, kâğıtla yapılan işleri biz farklı malzemeler kattık ve binevi yeni oyunlara geçiş yaptık” sözlerine yer verdi.

3 farklı sanat dalı
Açıklamalarına devam eden Erdoğan, “3 farklı sanat dalı, 3 farklı sanatçı Minyatür, Kaligrafi ve Ebru. Gösterdikleri performanslardan dolayı sanatçılara teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesine de bir teşekkür borcumuz var. Bu güzel eserleri ve sergileri görme fırsatı yakaladığınız için gerçekten çok şanslısınız. Ben İstanbul’da yaşıyorum ve seve seve Ofis Sanat Merkezi’ne geliyorum. Böyle bir mekânı kurduğu için ve böyle bir mekânı sergiye açtığı için ve bu tür faaliyetlere açık olduğu için Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.