‘Olur Belki’ konulu söyleşi ve imza günü programına katılan Yazar Yasin Çetin, “Hayatımızda yaşanmış ya da yaşanabileceğini hayal ettiğimiz bazı olaylar yazmak için bize malzeme sunuyor. Öyküyü kaleme alırken sorulara verilen cevaplar klişenin ötesinde olunca gerçek bir öykü ortaya çıkıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Olur Belki’ konulu söyleşi ve ardından imza günü programı gerçekleştirildi. Programa ‘Olur Belki’ kitabının yazarı Yasin Çetin konuşmacı olarak katıldı. Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen programlarda Çetin, öğrencilerin ve Sakaryalı kültür sanat dostlarının sorularını cevaplayıp, ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.

Kitap kapakları tasarlıyordum
Kitaplara kapak tasarlamaya başladığı zamanlardan bahseden Yasin Çetin, “Lise'de çok başarılı olamadım, üniversite hayatım da iyi gitmedi. Grafik-Tasarıma ilgim vardı. Viyana'da 3 yıl kaldığım süreçte bir arkadaşımın şiir kitabı çıkacaktı ve ona kapak tasarlardım. Yayınevi'nin sahibi olan hocamız tasarımımı beğenince benden kendi kitap kapaklarını tasarlamamı da istedi. Ben o süreçte onlarca kitabın kapağını tasarlayarak kendisine sunmuştum. Bir süre sonra bu kesişme beni o yayınevinin çalışma ekibine tayin etmişti” diye konuştu.

Olaylar bize malzeme sunar
Yazar Çetin, “Hayatımızda yaşanmış ya da yaşanabileceğini hayal ettiğimiz bazı olaylar yazmak için bize malzeme sunuyor. Bir yazar öyküsünde bir adamı uzun bir yolda yürütebilir ve ona belli başlı sorular sorar. Nerede yürüyor, kiminle yürüyor, etrafında ne var gibi. Mesela adam içerisinde olduğu öyküde illa yolda yürümemeli, belki bir ipin üzerinde de yürüyebilir.  Yazarın bunlara vereceği cevaplar klişenin ötesinde olunca bu gerçek bir öykü oluyor.”

Yazı atölyeleri
“Olur Belki’nin çıkış serüveninde de yayınevinde gerçekleşen yazı atölyeleri bana ışık oldu. Çalışma masamın atölye sınıfında olması birçok dersi dinlememe vesile oldu ve yazmanın kuralları doğrultusunda öykülerimi kaleme aldım. ‘Olur Belki’ bir otel adamının dokuz öyküde hızlı, karmaşık ancak bir o kadar da maceralı hayatından kesitler sunuyor” diye konuştu.