Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ‘Bir Köpeğin Kurtuluş Öyküsüne’ tanıklık etti. Sakarya’ya ziyarete gelen ve sokakta yaralı olarak buldukları köpeği sahiplenen aile, tedavisi için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Ekiplerin yönlendirmesiyle Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne getirilen köpek, burada tedavi edilmesinin ardından merkezde koruma altına alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ‘Bir Köpeğin Kurtuluş Öyküsüne’ tanıklık etti. Sakarya’ya ziyarete gelen ve sokakta yaralı olarak buldukları köpeği sahiplenen aile, tedavisi için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Ekiplerin yönlendirmesiyle Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne getirilen köpek, burada tedavi edilmesinin ardından merkezde koruma altına alındı. Hayvan dostları Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilgili hekimlere teşekkürlerini ifade ederken, ‘Bir Köpeğin Kurtuluş Öyküsü’ izleyenlere sokak hayvanlarına yaklaşım noktasında umut verdi.

Hemen harekete geçtik
Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde görevli veteriner hekimler ise şunları söyledi: “Biz ilçe belediyelerden gelen sahipsiz köpeklere kısırlaştırma, aşılatma, genel tedavilerini, travmatik durumlarını, kanser tedavileri ile alakalı çalışmalar yürüten bir ekibiz. Belediyemize gelen bir ihbar üzerine harekete geçtik. Hemen ön koşullar ayarlanarak yaralı hayvanı anesteziye aldık ve operatif müdahalesini gerçekleştirdik. Yaralı hayvanı getiren turistler köpeğin uyutulacağından endişe ediyorlardı. Bizde asla böyle bir şey olmadığını dile getirdik. Turistler köpeği götürmek istediler fakat biz burada daha iyi bakacağımızı dile getirdik. Barınağı gezdiler, diğer köpeklerle nasıl ilgilendiğimizi gördüler ve getirdikleri köpeğin de son halini gördükten sonra yaralı köpeğin barınakta kalmasının daha mantıklı olduğunu düşündüler. Teşekkür ettiler ve sarılarak ayrıldık” ifadelerine yer verildi. 

Büyükşehir’e destek teşekkürü
Yaralı sokak hayvanını barınağa getiren yabancı ziyaretçiler, “Sokaktan sahiplendiğimiz köpek araba çarpması sonucu yaralandı. Sol ön ayağındaki kemik iki yerinden kırıldı. Arkadaşlarımız tedavi için en iyi yerin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi olduğunu söylediler ve onu buraya getirdik. Hemen operasyona aldılar. Şuan gerçekten sağlıklı ve iyi gözüküyor, ayaklarının üzerine basabiliyor. Yaptıkları her şey için çok minnettarız. Tedaviden sonra köpeği geri almak istedik çünkü yurt dışında buna benzer kurumlarda köpeklerin uyutulduğunu biliyorduk ve burada da böyle olacağını düşündük. Ama burası farklı köpeklerle ayrım yapmadan ilgileniyorlar. Dolayısı ile köpeği bu barınakta bırakmaya karar verdik. Çünkü iyileşme sürecinde sürekli gözlemlenecek. Büyükşehir Belediyesi’ne yardımları için çok teşekkür ederiz” diye belirtti.