Büyükşehir Belediyesi dijital alanda hayata geçirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Şehrin güncel bilgilerine hızlı ve kolay bir şekilde erişilebilmeyi amaçlayan Açık Veri Portalı’nda coğrafi veriler, yaşam, sağlık, belediye hizmetleri, afet ve acil durum, çevre, kültür sanat, spor ve ulaşım gibi daha birçok önemli bilgi kategorisi yer alıyor.

Şeffaflık ve katılımcılığı ön planda tutan bir anlayışla hizmet vermeye devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yeni bir adım atarak "Açık Veri Portalı"nı https://acikveri.sakarya.bel.tr adresi aracılığıyla devreye aldı. Bu portal, Sakarya'nın halkı ile belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek, veriye dayalı karar alma süreçlerini desteklemek ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirildi.
Açık Veri Portalı, şehirdeki birçok farklı veriyi halka erişilebilir hale getiriyor. Bu veriler arasında coğrafi veriler, yaşam, sağlık, belediye hizmetleri, afet ve acil durum, çevre, kültür sanat, spor ve ulaşım gibi daha birçok önemli bilgi kategorisi yer alıyor. Böylece paydaşlarımız, şehirle ilgili güncel verilere kolayca erişebiliyor ve bu bilgileri kullanarak günlük yaşamlarını daha verimli bir şekilde yönlendirebiliyorlar.
Açık Veri Portalı, sadece şehir sakinlerine değil, aynı zamanda geliştiricilere, araştırmacılara ve diğer paydaşlara da kapılarını açıyor. Bu platform sayesinde, Sakarya'nın verilerini kullanarak yeni uygulamalar geliştirmek, araştırmalar yapmak, şehrin gelecekteki projelerini daha da iyileştirmek, şehir sakinlerinin katılımını teşvik etmek ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak gibi birçok fırsat sunuluyor.

Şehrimizin sürdürülebilir geleceğine aktif katkıda bulunulacak
Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Şehrimizin daha açık, daha şeffaf ve daha katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemekten gurur duyuyoruz. Açık Veri Portalı, hemşehrilerimiz ile daha yakın bir ilişki kurmamıza yardımcı olacak, şehir planlaması ve yönetimi konusunda daha bilinçli kararlar alabilmemize olanak sağlayacak. Tüm Sakarya halkını bu platformu aktif olarak kullanmaya ve şehrimizi daha da güzelleştirmek için katkıda bulunmaya davet ediyoruz.” ifadelerinde bulunuldu.

Açık Veri nedir?
Açık veri, kamuya ait bilgilerin, internet üzerinden herkesin erişimine açık, kullanılabilir ve yeniden kullanılabilir biçimde sunulması anlamına gelir. Bu veriler, kamu kurumları veya diğer kuruluşlar tarafından toplanır ve paylaşılır. Açık veri, şeffaflığı teşvik etmek, demokratik katılımı artırmak, inovasyonu desteklemek ve toplumun genel yararına hizmet etmek amacıyla kullanılır. Bu veriler, genellikle çeşitli uygulamaların, araştırmaların ve geliştirmelerin temelini oluşturur ve toplumun bilinçli kararlar almasına yardımcı olur. Portal Erişim Linki: https://acikveri.sakarya.bel.tr