Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kitaplığına yeni bir eser daha kazandırıldı, ‘Kadınların Şehirleri’ okuyucular ile buluştu. Başkan Toçoğlu, kültür ve sanatta şehre ufuk ve karakter kazandırma niyetlerini koruduklarını belirtirken; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise, “Şehirlerin kadınların bakış açılarıyla ele alınmaları, kadın gözüyle okunmaları, şüphesiz farklı bakış açılarını da beraberinde getirecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, son kitabı ‘Kadınların Şehirleri’ni okuyucuları ile buluşturdu. Editörlüğünü Fatma Çolak’ın üstlendiği kitap, on dört kadın yazarın perspektifinden insan ve şehir ilişkileri üzerine çeşitli doneler sunuyor. Alev Erkilet, Ayşe Sevim, Emel Özkan, Fadime Özkan, Fatma Şengil Süzer, Hayriye Ünal, Leyla İpekçi, Melek Paşalı, Mukadder Gemici, Naime Erkovan, Özlem Albayrak, Sibel Eraslan, Süreyya Aylin Antmen ve Zeynep Arkan gibi değerli isimleri bir araya getiren eser, şehir kitaplığında kendine has bir yeri şimdiden edindi.

Farklı Bakış Açıları Sunuyor
‘Kadınların Şehirleri’ ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Her alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da şehrimize bir ufuk ve karakter kazandırma niyetimizi koruyoruz. Sakarya’nın bu alandaki yükselişini inşallah Kongre Merkezi projemizle daha da yukarıya çıkarmak istiyoruz. ‘Kadınların Şehirleri’ adıyla yayınladığımız bu eser de kadınların bakışıyla şehirleri okumayı sağlayacaktır. Bu imkan şüphesiz önümüze farklı bakış açıları da sunacaktır. Şehir kültürünün gelişmesi ve kültürlerin etkileşimini güçlendirmek için bu denli eserler yayınlamaya devam edeceğiz” dedi.

Şehir Kitaplığına Yeni Bir Eser
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Numan Yazıcı’nın kitabını, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ adlı eserini, Dr. Mustafa Aydemir'in Edebiyat Dünyası’nın önemli isimlerinden Faik Baysal için kaleme aldığı inceleme kitabı ‘Sardunya Aşığı Adam’ı,  ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ adlı eseri şehrin kültür hayatına hediye etmiştik. Son olarak da Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz’ün ‘Tanrı Şehri Kudüs’ünü şehir kitaplığına kazandırdık. Bir süredir yeni bir kitap üzerinde çalışmalarımız sürüyordu. Ve bugün son kitabımız ‘Kadınların Şehirleri’ni Sakarya’ya armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kadın Gözüyle Şehir
Aktürk, “Bu kitap ile on dört kadın yazarı bir araya getirerek, şehirlerin kadın gözünden yeniden okunması adına bir ilki gerçekleştiriyoruz. Şu kesin ki; şehirlerin kadınların bakış açılarıyla ele alınmaları, kadın gözüyle okunmaları, şüphesiz farklı bakış açılarını da beraberinde getirecektir. Bu anlamda yeni bir bakış açısı sunmanın da haklı gururunu yaşamaktayız. Ülkemizin değerli akademisyen, yazar ve sanatçı kadınlarını bir araya getiren bu eserin şehir kitaplığında kendine has bir yeri olacağı muhakkaktır. Kitapta emeği bulunan isimlere bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Özgürlüğümdür
Yazar Zeynep Arkan, kitap içerisinde yer alan ifadelerinde duygularını şu şekilde ifade etti: “Doğup büyüdüğüm şehir olan Adapazarı yeşilin her tonunu içerir, yemyeşildir hatta. Tabiat hala insanın yanındadır. Evlerin, sokakların dışına itilmemiştir. O ağaçların üzerinde büyüyerek, kalbimde mavi bir haleye dönüşmüştür Adapazarı. Özgürlüğümdür. Nefes alıp verebildiğim en güzel atmosfer gibidir.”