Toplu taşımada vatandaş memnuniyetini önceleyen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehrin muhtelif bölgelerindeki 100 durağa otobüs hat bilgisi haritalarının konuşlandırıldığını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşımda vatandaş memnuniyetini maksimum seviyelere çıkarma hedefi ile başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Kısa süre önce akıllı durak uygulaması ile vatandaşlara daha profesyonel bir toplu taşıma imkanı sunan Büyükşehir, şehrin muhtelif bölgelerinde konuşlandırılan otobüs durağı haritaları ile vatandaşlara yararlı bilgilere ulaşabilme fırsatı sunuyor.

100 Durağa Konuşlandırıldı
Kapalı otobüs duraklarına konuşlandırılan haritalar ile ilgili bilgileri paylaşan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehrin muhtelif bölgelerindeki kapalı duraklarımıza otobüs durağı haritalarını yerleştirdik. Bu sayede vatandaşlarımız bulundukları duraktan geçen hatlar ve güzergah bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor. Şuanda 100 adet haritayı duraklarımızda konuşlandırdık. Önümüzdeki süreçte şehirdeki tüm kapalı duraklarda bu uygulama rahatlıkla kullanılabilecek” diye konuştu.

Toplu Taşımada Yeni Uygulamalar
Pistil, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettikleri üzere, toplu taşımada vatandaş memnuniyeti en önemli önceliğimiz. Bu kapsamda toplu taşımayı standarda kavuşturan önemli hamleler gerçekleştirdik. Şoförlerimize eğitim seminerleri sunuyor, bunun dışında toplu taşıma araçlarında gerekli hijyen unsurlarını periyodik olarak kontrol ediyoruz. SAKUS uygulamamız ve akıllı duraklar vesilesi ile ulaşımda zamandan tasarruf konusunda örnek çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte yeni uygulamalarımızı da hayata geçireceğiz” dedi.