Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanında sürdürdüğü asfalt çalışmaları kapsamında Serdivan ve Adapazarı arasındaki ulaşımın kritik güzergahlarından olan 400 metrelik Cumhuriyet Caddesi’ni sil baştan yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm bölgelerinde asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Merkezi güzergahları ve tüm kırsal bölgelerdeki grup yollarını yenileyerek şehrin ulaşım altyapısını güçlendiren Büyükşehir, merkez caddelerde de ciddi bir dönüşüme imza atıyor.

Önemli güzergâh
Son olarak Serdivan ve Adapazarı arasında kalan Çark Sanayi ve Çark Caddesi arasındaki bağlantı niteliğinde olan bölünmüş yol Cumhuriyet Caddesi’nde çalışmalara başlayan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri 400 metrelik hatta yoğun bir çalışma başlattı. Kirişhane Caddesi’ndeki yenileme çalışmasını tamamlayarak Cumhuriyet Caddesi’ne geçen Büyükşehir, ilk olarak SASKİ marifetiyle altyapıyı tamamen yeniledi.

Yepyeni yüze kavuşuyor
Daha sonra ise alana da 3 bin ton mekanik malzeme serildi.  Kaldırımlar yenilendi ve şehir merkezi trafiği için önemli ulaşım akslarından olan güzergâhta üst yapı için hazırlıklar tamamlandı. Zemini sağlamlaştırılan cadde, uzun yıllar konforlu ve kesintisiz bir ulaşım hizmeti verebilmesi için sil baştan yenilendi. Gidiş-geliş olan 400 metrelik güzergâh bin 500 ton asfaltın seriminden sonra yeni yüzüyle hizmete açılacak.

“Kentin her bir noktasında 7/24 çalışıyoruz”
YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Şehrimizin dört bir yanında ulaşıma güç katmak, şehrimizin tüm ulaşım hatlarını yenilemek için 7 gün 24 saat görev başında yoğun mesai harcıyoruz. Kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm ilçelerimizde, mahallelerimizde, kırsal bölgelerimizde ‘asfaltın ulaşmadığı yer kalmayacak’ sloganıyla hizmet ulaştırıyoruz. Merkez aksın önemli güzergahı olan Cumhuriyet Caddemiz de bu kapsamda yepyeni bir yüze kavuşuyor. Bölgemize hayırlı olsun” denildi.