7 Mayıs Perşembe günü Sapanca’ya bağlı 11 mahalleyi kapsayan içmesuyu yatırımlarının ihalesine çıkılacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İlçemize, 65 kilometre içmesuyu hattı ve iki içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi için 7 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da ihaleye çıkıyor. Hayata geçirilecek yatırımlar hakkında bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kısa bir süre önce tanıtımını gerçekleştirdiğimiz içmesuyu projelerimiz arasından bir yenisini daha hayata geçiriyoruz. 7 Mayıs Çarşamba günü çıkacağımız ihaleyle Sapanca ilçemize bağlı 11 Mahallemize içmesuyu yatırımı yapacağız” diye konuştu.

Üst Köyler Baraj ile Entegre Olacak
Yeni proje ile Sapanca Memnuniye Mahallesine bin metreküplük içmesuyu deposu ve 63 kilometrelik içmesuyu hattının döşeneceğini belirten Rüstem Keleş, “Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahallelerinin faydalanacağı projemiz kapsamında 63 kilometre içmesuyu hattı ve bin metreküplük içmesuyu deposu inşa edilecek. Projemiz ayrıca yapım çalışmalarının devam ettiği Akçay Barajı ile entegre olacak. Uzun vadede bu yerleşimlere Akçay Barajı’ndan su isalesi sağlanacak. Hemşerilerimiz içmesuyunda hiçbir sorun yaşamayacak” dedi.

Dibektaş Üst Kesimlere Daha Bol Su
Çalışmalar kapsamında Sapanca Dibektaş Mahallesi’ne de daha bol su ulaştırılacağını belirten Rüstem Keleş, “İhalemiz, Sapanca ilçemize bağlı Dibektaş Mahallesi’nde gerçekleştireceğimiz yeni yatırımı da kapsıyor. Bölgeye 400 metreküplük içmesuyu deposu ve 2 kilometrelik içmesuyu hattı inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Dibektaş Mahallesi’nin üst kesimlerine daha bol içmesuyu ulaştıracağız. Yeni projelerimizin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.