Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde gerçekleştirdiği asfalt işlemlerine bir yenisini daha ekledi. Sapanca ilçesi Akçay ve Fevziye mahallerini kapsayan grup yolunda sıcak asfalt çalışmaları etaplar halinde tamamlanıp, bölgenin hizmetine sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirerek vatandaşlara kaliteli, modern ve hızlı ulaşım imkânı sunmak için gündüz- gece çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin son durağı Sapanca Akçay-Fevziye grup yolu oldu.

Etaplar halinde dönüşecek
Grup yolunun 1’nci etap asfalt serim işlemlerini tamamlayan ekipler, güzergâhın 2’nci etap çalışmalarına Akçay mahallesinde devam edecek ve tamamlandığı zaman bölge halkının hizmetine sunulacak.

Birinci etapta işlem tamam
Akçay-Fevziye grup yolunun 2 bin 500 metrelik güzergâhı, 4 bin ton sıcak asfalt kullanılıp hizmete açıldı. Sapanca kırsal mahalleleri için önemli bir güzergâha sahip olan grup yolu tamamlandığı zaman bölge turizmine katkı sağlayacak.

Toplam 5 kilometre
Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Sakarya’nın merkezinde ve 16 ilçesinde yenileme ihtiyacı olan tüm noktalarda eş zamanlı olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kırsal mahallelerimize güvenli ve rahat bir ulaşımın sağlanması için yolları sil baştan yeniliyoruz. Son olarak Sapanca ilçesi Akçay-Fevziye grup yolunda yürüttüğümüz yenileme çalışması kapsamında grup yolunun 2 bin 500 metrelik kısmını 4 bin ton sıcak asfaltla yeniledik. 2’nci etap çalışmaların tamamlanması ile birlikte grup yolu bölge halkının hizmetine sunulacak” denildi.