Arifiye SAMEK yılsonu sergisinin açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü yaygın eğitim çalışmalarının öneminin farkındayız. Biz vatandaşımıza yapılan hizmetin en ulvi hizmet olduğu inancıyla bu çalışmalarımıza devam ediyoruz” derken; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “SAMEK, hemşerilerimizin yeteneklerini keşfedebilmeleri açısından şehrimizin vazgeçilmez eğitim kurumları arasında yerini almıştır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (SAMEK) yılsonu sergi heyecanı başladı. Sergi açılışlarının ilki Arifiye SAMEK’te gerçekleştirildi. Programa Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Sabri Mercan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMEK kursları bir nimettir
Büyükşehir Belediyesi SAMEK müzik eğitmenlerinin mini konseri ile başlayan açılış töreninde söz alan Arifiye SAMEK Giyim branşı kursiyeri Betül Yayla, “Biz kadınlar hayatımızda en önemli unsur olan zamanımızı SAMEK kurslarında en iyi şekilde değerlendirdik. Her gün aynı işlerle uğraşan, yaşadığı günü bir öncekiyle aynı olan insanlar için SAMEK kursları bir nimettir. Hiçbir bilgimiz olmadan bizlere güzel işler öğreten hocalarımıza, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’ya ve bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şehrimizin vazgeçilmez eğitim kurumu
Programın devamında konuşan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “SAMEK hemşerilerimizin yeteneklerini keşfedebilmeleri ve geliştirmeleri açısından şehrimizin vazgeçilmez eğitim kurumları arasında yerini almıştır. Arifiye’de de böyle güzel bir ortamı bize sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken; Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, “Ülkemizin en önemli konularından bir tanesi hiç kuşku yok ki eğitimdir. Devlet olarak eğitime son derece büyük önem veriyoruz. Son yıllarda kamu maliyesinde eğitimin aldığı pay, tüm diğer sektörlerden ve hizmetlerden daha fazla öne çıkmaktadır. Bundan 20 yıl önceki eğitim imkanlarıyla bugünkü bir değil. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizin sosyal idarecilik faaliyetleri bünyesinde yapmış olduğu bu çalışmalardan dolayı ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

SAMEK bir ‘Halk Üniversitesi’dir
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK kurslarımız, 2016-2017 eğitim öğretim yılında toplam 10 bin hemşerimize 20 şube ve 80’in üzerinde branşta ücretsiz eğitim ve öğrenim hizmeti imkanı sunmuştur. SAMEK bir ‘Halk Üniversitesi’dir. Her geçen gün vatandaşlarımızın ilgisi doğrusunda şube sayını arttırarak eğitim kadrosunu genişletiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü yaygın eğitim çalışmalarının öneminin farkındayız. Biz vatandaşımıza yapılan hizmetin en ulvi hizmet olduğu inancıyla bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşerilerimiz bu hizmetleri fazlasıyla hak etmektedirler” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. Ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.