Sakarya Büyükşehir Belediyesi, altyapısı sil baştan yenilenen Kaynarca’nın kalbinde sıcak asfalt işlemine başladı. Altyapısı bölgeye uzun yıllar hizmet edecek şekilde sil baştan yenilenen ilçenin ana caddesi, asfaltın tamamlanmasıyla ulaşımda da büyük bir güç kazanacak. Cadde 9 bin 500 ton asfaltın serimi bittiğinde yeni yüzüyle trafiğe açılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ marifetiyle yapımı devam eden Kaynarca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile bölgeye uzun yıllar hizmet verecek tesis inşa ediliyor. Ekipler, vatandaşların asfalt için beklediği ilçenin ana caddesi olan ve sahildeki turizm noktalarına ulaşımı sağlayan ilçenin duble yolu Hasan Akgün Bulvarı’nı yepyeni ve güçlü bir altyapıya kavuşturdu. Bu işlemden sonra da asfalt hazırlıkları başlamıştı.

Bölgeye uzun yıllar hizmet edecek

Elektrik, doğalgaz, yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısıyla Kaynarca’nın yükünü uzun yıllar boyunca sorunsuz taşıyacak altyapı işleminden sonra yola 8 bin ton mekanik malzeme serildi. Yılların getirdiği deformasyonlarını minimuma indiren bu işlemin ardından asfalt serimine başlandı. Ekipler, kısa sürede caddenin ciddi bir bölümünü asfaltla buluşturdu. 9 bin 500 ton asfaltın serilmesiyle birlikte ulaşım ağı yepyeni yüzüyle hizmete açılacak.

Sağlam altyapı

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sağlam altyapı çalışmaları ile birlikte dönüşüm çalışmalarımızı tek tek tamamlıyoruz. Sağlam altyapı parolasıyla hareket ettiğimiz Kaynarcaya, Kaynarca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini kazandıracağız. SASKİ marifetiyle sokak sokak altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sonrasında telekomünikasyon, doğalgaz ve elektrik altyapısını bir süre bekledik. Çalışmaların tamamlamasıyla üst yapı hazırlıklarımıza başladık. 8 bin ton mekanik malzeme serimi ile 9 bin 500 ton sıcak asfaltı ilçemize kazandıracağız. Kaynarca’ya hayırlı olsun” denildi.