Karapürçek yolu için beklenen müjde geldi. Başkan Toçoğlu, “Karapürçek yolunun istimlak çalışmalarını tamamladık. AK Parti milletvekillerimizin çözüleceğine dair söz verdikleri yolun ihalesine çıkıldı. Pekşenler Kavşağı’ndan Çaybaşı’na kadar olan 5,5 kilometrelik 1. etabın ihalesi gerçekleştirildi. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalara başlanacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, uzun bir süredir Sakarya kamuoyunda tartışılan ve yapımı için büyük bir beklentinin oluştuğu Karapürçek yolunun ihalesinin yapıldığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi olarak Karapürçek yolunun 1. etap çalışmaları için istimlak işlemlerini tamamlamak üzere olduklarını aktaran Başkan Toçoğlu, 5,5 kilometrelik 1. etap çalışmaları için ihale işleminin tamamlandığını da belirtti.

5,5 kilometrelik kısım ihaleye çıktı
Başkan Toçoğlu, “Uzun bir süredir Sakarya kamuoyunda tartışılan ve yapımı için ciddi bir beklenti oluşan Karapürçek yolunun Pekşenler Kavşağı’ndan Çaybaşı’na kadar olan 5,5’lik kısmının ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 10 Mayıs Çarşamba günü yapıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bölgenin istimlak çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Pekşenler Kavşağı’ndan Çaybaşı'na kadar olan 5.5 km'lik yolun çalışmasına yakında başlanacak. Birinci etabın ardından inşallah bu çalışmayla birlikte ikinci etap çalışmaları da hayata geçirilecek. Verilmiş bir söz vardı. Şimdi yerine getiriliyor. Hayırlı olsun” dedi.

Karapürçek yolunda çalışmalar başlıyor
Başkan Zeki Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde tamamladı; “Milletvekillerimiz konunun takipçisi oldu ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptılar. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdiler. Karayolları Genel Müdürlüğümüzle iletişim halindeydiler. Hamdolsun bugün çalışmaların başlayacağını duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgede ulaşım konusunda büyük talepler vardı. İnşallah çalışmalar başladığı zaman hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Projemiz için girişimlerde bulunan milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürümüz İsmail Kartal’a ve Karayolları Bölge Müdürümüz İbrahim Halil Akgündüz’e şükranlarımı sunuyorum.”