Her Alanda Engelsiz Büyükşehir

17 günlük eğitim
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören, eğitim alan personelin İstiklal Marşı’nı işaret dilini kullanarak söylemesiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “17 gün devam eden, 136 saatlik eğitimlerimize katılan personelimizi özverisinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

En önemli konu iletişimdir
Programın devamında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hükümetimizin dezavantajlı vatandaşlara verdiği hizmetler sayesinde bu alanda çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Özellikle 2003 yılından itibaren Sayın Başbakanımızın bu konudaki hassasiyeti dolayısıyla artık çocuklarımız evlerde kalmıyor, tertemiz okullarda eğitimlerini alıyorlar. Maddi anlamda da engelli vatandaşlarımıza hükümetimizin destekleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sertifikaları Toçoğlu verdi
Başkan Toçoğlu konuşmasının devamında, “Engellilerle ilgili en önemli konu iletişimdir. Engelli vatandaşlarımıza sadece hizmet etmek yetmez, onları anlamak, iletişim kurmak ve dertleşmek gerekir. Bu tarz hizmetlerle dezavantajlı kesimler için hazırladığımız faaliyetler bizim farkımız olacaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından eğitimlerde başarı gösteren Büyükşehir ve ilçe belediye personellerine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından sertifikaları teslim edildi.