Büyükşehir Belediyesi Geyve’de 6 mahalleyi kapsayan grup yolu üzerinde üstyapı çalışması gerçekleştirecek. İhalesi tamamlanan çalışmalar kapsamında ihtiyacı karşılamayan menfez yıkılacak, yerine güncel teknolojiye uygun daha geniş 2 adet köprü yapılacak. Ayrıca yol üzerindeki 10 menfezde genişletme çalışmaları yapılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geyve’de Umurbey, Safibey, Bozören, Çengel, Kozan ve Bayat mahallelerini kapsayan grup yolu üzerindeki üstyapı çalışmalarıyla ulaşımı güvenli ve konforlu hale getiriyor. Bu kapsamda grup yolu üzerinde trafik yükünü taşımayan ve bölgenin ihtiyacını karşılamayan 2 menfez yıkılarak yerine 2 yeni yüksek teknolojili köprü yapılacak. Proje kapsamında ayrıca yol üzerindeki 10 menfez ise 5 ile 10 metre aralığında ilave yapılarak genişletilecek. Proje için ihale aşaması tamamlandı. Kısa süre içerisinde yer teslimi yapılacak yenileme çalışmaları hızla başlayacak.
Yıpranan 2 menfez yerine yenisi yapılacak
Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Geyve ilçemizin Umurbey, Safibey, Bozören, Çengel, Kozan ve Bayat mahallelerini kapsayan grup yolu üzerinde gerçekleştireceğimiz üstyapı çalışmalarıyla ulaşım ağımızı genişletiyoruz. Yol üzerindeki 12 adet menfezde genişletme ve yenileme çalışmaları gerçekleştireceğiz. İhalesi tamamlandı. Kısa süre içerisinde yer teslimi yapılacak yenileme çalışmaları kısa süresinde başlayacak. Bu kapsamda grup yolu üzerindeki miadı dolan, yıpranan ve artık işlevini yitiren trafik yükünü taşımayan 2 adet menfez yıkılacak ve yerine 15 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde güncel teknolojiye uygun köprüler inşa edilecek. 10 adet menfezde ise 5 ile 10 metre uzunluğunda genişletme çalışması yapılacak. Menfez çalışmaları sonrası bölge ulaşım güvenilir ve konforlu hale gelecek” ifadeleri kullanıldı.