Mayıs Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Toprak Gibi Kadim Su Gibi Aziz Ebru Sergisi Sakaryalı sanatseverlerle buluştu. Sünbülefendi Ebrîhanesi tarafından hazırlanan eserler 2 Haziran Pazartesi gününe kadar OSM’de sergilenmeye devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Toprak Gibi Kadim Su Gibi Aziz Ebru Sergisi sanatseverlerle buluştu. Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Ebru Ustası Sadrettin Özçimi, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Açıkgözoğlu ve çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Süslemelere ebru tekniği
Törende kısa bir konuşma yapan Sünbülefendi Ebrîhanesi Atölye Hocası, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Açıkgözoğlu, “Geleneksel sanatlarımızı yad etmek için bir aradayız. Nakışhane geleneğinden gelen hep birlikte bir eser ortaya koyma adetini ortaya koymaya çalıştık. Mimarimizdeki ve çok kıymetli kitaplarımızdaki süslememeleri ebru tekniği ile uyguladık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sakarya’da bulunmaktan mutluluk duyduk” dedi. Açıkgözoğlu konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Vali Mustafa Büyük’e ebru çalışmaları hediye etti.

2 Haziran Pazartesi
Törenin ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sünbülefendi Ebrîhanesi tarafından hazırlanan sergiyi inceleyen Başkan Toçoğlu ve protokol üyeleri atölye hocası Sacit Açıkgözoğlu’ndan eserler hakkında bilgi aldı. Ebru eserleri, 2 Haziran Pazartesi gününe kadar Ofis Sanat Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.