Kocaeli’de devam eden 52.Avrupa Karate Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı adına mücadele eden Enes Erkan ve Hafsa Şeyda Burucu’dan iki önemli başarı geldi. Enes Erkan kategorisinde Avrupa ikincisi olurken, Hafsa Şeyda Burucu ise üçüncü oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı karatecilerinden Enes Erkan ve Hafsa Şeyda Burucu Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen 52. Avrupa Karate Şampiyonası müsabakalarında Türkiye Karate Milli Takımı için yarışarak önemli başarılar elde ettiler. Enes Erkan Büyük Erkekler +84 kg Kategorisi’nde ikinci olarak gümüş madalya kazanırken, Hafsa Şeyda Burucu ise Büyük Kadınlar 68 kg Kategorisi’nde bronz madalyanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç twitter hesabından her iki sporcuyu da tebrik etti.

Finale kadar sayı vermedi
Büyük Erkekler +84 kg Kategorisi’nde yarışan Enes Erkan, ilk turda Ukraynalı rakibini 4-0, ikinci turda Sırbistanlı rakibini 2-0, üçüncü turda Makedonyalı rakibini 1-0, yarı finalde ise Macaristanlı rakibini 2-0 yenerek rakiplerine sayı şansı vermeden finale kaldı. Final müsabakasında İtalyan rakibi ile karşılaşan Erkan, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılarak Avrupa İkincisi oldu ve gümüş madalyayı boynuna geçirerek kürsüde yerini aldı.

Madalya repesaj sonucunda geldi
Büyük Kadınlar 68 kg Kategorisi’nde yarışan Hafsa Şeyda Burucu, ilk tur müsabakasında Fransız rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Burucu hakem kararı neticesinde yenik sayıldı. Fransız rakibinin ilerleyen turları kazanarak finale kalması üzerine Burucu, repesaj müsabakalarına çıkmaya hak kazandı. Burucu repesaj müsabakalarının ilk maçında Ukraynalı rakibini 2-0, ikinci maçında Macaristanlı rakibini 1-0 mağlup ederek bronz madalya mücadelesi vermeye hak kazandı. Bronz madalya mücadelesinde İsveçli rakibi ile berabere kalan Burucu, hakem kararı ile müsabakayı 3-2 kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı boynuna geçirmeyi başardı.