Toplu taşımada gerçekleştirilen yeni çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, iki yeni hattı hizmete alacaklarını ifade ederek, yoğunluk yaşanan hatlarda ise sefer sayılarının artırıldığını duyurdu. Pistil, “Sakaryapark’tan Kuzey Terminale ve Sakaryapark’tan Kampüse uzanan iki yeni hat hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin ihtiyaçları doğrultusunda ulaşım alanındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Zeki Toçoğlu’nun daha etkin, entegre ve tercih edilen toplu taşıma hedefi doğrultusunda gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, iki yeni hattı hizmete alacaklarını ifade ederken, yoğunluk yaşanan hatlarda ise sefer sayılarının artırıldığını belirtti.,

30 hatta 65 otobüs
Büyükşehir’in 30 hatta 65 otobüs ile ortalama 25 bin vatandaşa ulaşım hizmeti sunduğunu söyleyen Pistil, “Hat bazında saatlik ve bölgesel olarak yolculuk miktarlarını sürekli takip ediyor, analizler yapıyoruz. Kamu kaynağının etkin kullanımı ile vatandaşlarımızdan gelen talepleri de göz önünde bulundurarak hat ve sefer planlamaları yapıyoruz. Bu çerçevede şehrin yoğun gelişmekte olan bölgeleri için yeni hatlar planladık” diye konuştu.

Kolaylık sağlıyoruz
Planlanan yeni hatlardan birisinin Erenler ilçesinde yaşayan vatandaşlara önemli bir kolaylık getireceğini belirten Pistil, “Ayrıca bu yeni hat mevcut 19K hattıyla birleştirilerek Erenler İlçemizin önemli bir kısmına hitap edecek. Bu hattı kullanacak vatandaşlarımız tek vasıta ile Serdivan ve Kampüse ulaşım imkânı yakalamış olacaklar” dedi. Planlanan diğer hat çalışması ile ilgili de bilgi veren Pistil, “1 numaralı mevcut hattımızı Kuzey Terminal’e uzatarak Kuzey Terminal – Et Balık arası hat oluşturuyoruz. Böylece şehrin güney ve kuzey yerleşimlerini tek vasıta ile bağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Sefer sayıları artırılıyor
Şehrin belirli bölgelerinde nüfus artışı neticesinde yaşanan yoğunluğu dikkate alarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Pistil, “Özellikle Yenikent bölgemizde nüfusun artmasıyla son zamanlarda sabah ve akşam iş - okul saatlerinde yaşanan yoğunluklar tespit edilerek sefer sıklaştırılması yapıldı. Buna göre 21A, 21B, 22A, 22B, 24 ve 24K hatlarına belirlenen saatlere ilave seferler konuldu. Kampüs bağlantılı olan bu hatlarımıza yapılan ilave seferler ile okul saatinde Serdivan bölgesinde yaşanan yolcu yoğunluğuna da çözüm sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Önemli katkı sağlayacak
Pistil, yapılan düzenlemelerin 4 Şubat Cumartesi günü uygulanmaya başlayacağını, kurumsal internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden SAKUS uygulaması ile ayrıntılı bilgilerin alınabileceğini söylerken; “Şehir merkezi toplu taşıma ağına önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu yeni düzenlemelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz” diyerek sözlerini noktaladı.

19K hattıyla birleştirilerek oluşturulan hattın izleyeceği güzergâh şu şekilde olacak;

Sakaryapark - Uluyol Caddesi – Nilüfer Sokak – 8071 Sokak – 8046 Sokak – 1139 Sokak - İlhan Aras Caddesi – Yavuzselim Caddesi – Türbe Caddesi – Bağlar Caddesi – Araştırma Hastanesi – Akşemsettin Caddesi– Mimar Sinan Caddesi– Erenler Belediyesi – Sakarbaba Caddesi - Şht Y.Güler Caddesi  – Hacıoğlu Muhtarlığı – Patates Hali – Sakarya Caddesi – Bulvar

1 numaralı mevcut hattın uzatılmasıyla oluşturulan hattın izleyeceği güzergâh şu ise şekilde olacak;

Sakaryapark - Etbalık – Ada AVM – Toptancılar Sitesi – Küpçüler Caddesi – Sakarya Caddesi – Patates Hali – Turan Caddesi – Öbek Sokak – Yeğenler Caddesi – Ankara Caddesi – Soğan Pazarı – Karaağaç Bulvarı – İnönü Caddesi – Karasu Caddesi – Kuzey Terminal