Büyükşehir Belediyesi’nde görevli zabıta ve güvenlik ekipleri, Sakarya Emniyeti Müdürlüğü’ne bağlı polis memurlarından biber gazı kullanımı ve müdahale konusunda eğitim aldı.

Büyükşehir Belediyesi, sokakta vatandaşa daha iyi hizmet sunabilmek için eğitim faaliyetleri ve iş geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bir süredir teorik ve uygulamalı eğitimlerden geçen Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bu kez Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nden bir eğitim aldı.

Eğitimi polisler verdi
Eğitmen polis memurları, Büyükşehir ekiplerine biber gazı kullanımıyla ilgili detaylı bir anlatım yaptı. Biber gazının kullanılabileceği alanları, kullanım sırasında oluşabilecek tehlikeleri ve gaz sıkma konusundaki pratik aşamaları anlatan polisler, Büyükşehir Zabıtası’na ve Güvenlikleri'ne önemli tecrübeler kattı.

Verilen eğitimde ayrıca iletişim becerileri, halkla ilişkiler, kriz yönetimi ve güvenlik gibi konular işlendi. Acil durumlar için eğitilen zabıta ekipleri, sokakta daha kaliteli ve güçlü bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Sokağın huzurunu sağlayan, vatandaşın haklarını her anlamda koruyan Büyükşehir Zabıtası ve Güvenlik personelleri kaliteyi her geçen gün artırıyor.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada eğitimlerin 3 gün süreceği ve her gün farklı konular üzerine anlatımların yer alacağı belirtildi.