Aldığı kararla aracında fenalaşan yolcunun hayatını kurtaran Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü o anları anlattı. O gün 14 numaralı hatta çalıştığını ifade eden şoför Dağdelen, aracındaki kişi fenalaştığında hiç düşünmeden güzergâhından çıkarak fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan otobüs şoförlüğü yapan Recep Dağdelen aldığı kararla otobüsünde kalp krizi geçiren yolcusunun hayatını kurtardı. Olayın gerçekleştiği gün 14 numaralı Gar Meydanı - Yazlık hattında çalıştığını ifade eden Dağdelen, otobüsünde fenalaşan yolcuyu fark ettiğinde hiç düşünmeden yolcunun hayatını kurtarmak için güzergâhından çıkarak araçtaki yolcular ile beraber Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini söyledi. Aldığı hızlı kararla fenalaşan yolcunun hayatını kurtaran kahraman şoför kamuoyu tarafından takdir topladı.

Yerinde ve hızlı müdahale ile hayat kurtuldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin her zaman söylediği gibi önce insan sağlığı sözlerinin o anda aklına geldiğini ifade eden Dağdelen, “2017 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak işe başladım. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bizlere her zaman söylediği bizim işimiz insan taşımacılığı ancak önceliğimiz her zaman insan sağlığıdır. Bu doğrulta işimizi yapmaya gayret ediyoruz. Yolda ilerlerken aynadan baktığımda vatandaşın rahatsızlığını fark ettim ve aracı sağa çektikten sonra vatandaşı kontrol ettim. Aldığım sağlık eğitimlerine göre, vatandaşın kalp krizi geçirdiğini anladım ve hemen Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürmeye karar vererek en hızlı ve güvenilir şekilde hastaneye ulaşmasını sağladım. Durumu fark ettiğim zaman vatandaşın kalbi durmamıştı. Başka bir yolcudan rahatsızlanan vatandaşı tutmasını isteyerek ben de hastaneye doğru yola çıktım. Ben yolda seyir halindeyken otobüste bulunan yolcularda bana yardımcı olarak yoldaki araçların bize izin vermesi için çaba gösteriyordu. Bizler her zaman görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Başkanımız Ekrem Yüce’nin bizlere söylediği gibi görevimizi yaparken insan sağlığını en ön planda tutuyoruz. Aracımda fenalaşan amcamıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.