Büyükşehir Belediyesi tarafında Arifiye’de inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali, günde 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı. Şehir içi ve şehirlerarası transit giriş çıkışların da yapıldığı ulaşım üssü, yılda ortalama 3 milyon vatandaşı ağırlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye’de inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk her geçen gün artıyor. 83 bin metrekare alan üzerine kurulu, mimarisi ve sahip olduğu özellikler ile dikkat çeken terminal binası günde ortalama 10 bin yolcu kapasitesine ulaştı. Şehir içi, şehirlerarası seyahatlere ve transit giriş çıkışlara olanak sağlayan ulaşım üssünden yılda ortalama 3 milyon vatandaş faydalanıyor. Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Terminal Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yolcu konforu ve güvenliğinin öncelendiği çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ulaşım çok rahat
Yolcu indirme peronları, yazıhaneleri ve kafeteryalar ile terminalin 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verdiğinin de ifade edildiği açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde transit firmaların haricinde 20 firmanın yazıhanesi bulunuyor. Tüm personelimizle yolcularımızın konforu ve emniyeti için gerekli özveriyi gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, halk otobüsleri ve firma servislerinin yanı sıra terminalimize ADARAY ile ulaşım imkanı da sağlandı. Şehrimizin ulaşım üssünde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz” denildi.