Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde öğrenciler kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Sakarya’da ilk defa uygulanmaya başlanan kurs ile öğrenciler unutmayı unutacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde öğrenciler kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Sakarya’da ilk defa uygulamaya başlanan Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Tekniği kursuna çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Unutmayı unutturan kurs olarak ön plana çıkan kursta öğrenciler Hafıza Çivileri, Fonetik Alfabe, Loci Metodu, Matris Sistemi, Akrostiş Tekniği ve Zihin Haritaları Tekniklerini kullanarak akılda tutmak istedikleri bilgileri kolayca hatırlayabilecek. Yapılan açıklamada, “Hafıza Teknikleri ve Zihin Haritaları Tekniği kursu öğrencilerin öğrendiği bilgilerin uzun süre hafızada kalmasına, düzenli çalışmayı sağladığı için öğrencilerin okul ile ders başarılarında artma sağlamasına ve öğrencilerin sınav süreçlerine son derece olumlu etkiler yapmasına olanak sağlayacak” ifadelerine yer verildi.