Engelliler Şenliği’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce Engelsiz Kafe hayalimizi gerçeğe dönüştürdük ve engelli vatandaşlarımızın da çalıştığı kafemizi hizmete açtık. Her birimizin birer engelli adayı olabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmadan ve tüm sorunların el ele vererek birlik içinde çözülebileceğine inanıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için farkındalığı artırmak, onların kendilerini sosyal yaşamın bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla projeler üretiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kent Park’ta düzenlenen Engelliler Şenliği’nde 16 ilçeden programa katılan engelli vatandaşlar ile bir araya geldi. Geniş katılımlı buluşmada Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Problemleri Ortadan Kaldırıyoruz
Programın açılış konuşmasında söz alan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, engellilerimizin eğitiminden iş ve meslek rehabilitasyonuna, spordan ulaşıma ve psikolojik ve toplumsal desteğe kadar birçok problemine çözüm sunmaya gayret ediyoruz. Meslek edindirme kurslarımız, müzik, sanat ve hobi kursları gibi sosyal faaliyetlerimiz, ücretsiz taşıma hizmetlerimiz yine rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimiz daha geniş kitlelere ulaşarak devam etmektedir. ‘Sevgiye Engel Yok’ anlayışı ile hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Engelleri Birlikte Kaldırıyoruz
Gerçekleştirilen buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmeleri ve toplumla bütünleşmeleri için hükümetimizin yaptığı çalışmalar ortadadır. Annelere engelli çocuklarına olan özverilerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Engelli çocuklarımızı bakıp yetiştiren anneler çok sıkıntı yaşayıp çok fedakârlık ediyorlar. Tabi ki babalarda fedakârlık yapıyor, ama annelerin emeği çok fazladır. Engelli veya engelli yakını olan ailelerin hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri için hepimizin üzerine düşen görevler var. Bu kardeşlerimizin gerek iş hayatında, gerek istihdamda, gerekse sosyal hayatta bizimle birlikte yaşamaları lazım” dedi.

Ortak Çaba Çok Önemli
Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde engellilerimize yönelik çok ciddi adımlar atılmış, onların her türlü haklardan faydalanabilmesi ve topluma kazandırılması için çaba sarf edilmiştir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bireysel sorunları değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren, toplum olarak hepimizin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimiz için farkındalığı artırmak, onların kendilerini sosyal yaşamın bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla projeler üretiyoruz.”

Türkiye’ye Örnek Hizmetler
“Geçtiğimiz aylarda örnek bir sosyal hizmet projesi olan ‘Engelsiz Kafe’ hayalimizi gerçeğe dönüştürdük ve engelli vatandaşlarımızın da çalıştığı engelsiz kafemizi hizmete açtık. Her birimizin birer engelli adayı olabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmadan ve tüm sorunların el ele vererek birlik içinde çözülebileceğine olan inancımla, Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Tüm Engellerin Kalktığı Bir Türkiye
Programın son konuşmasını ise Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy gerçekleştirdi. Ulusoy, “Son yıllarda engelsiz yaşam için ciddi yatırımlar yapıldığım gözleniyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelsiz bir yaşam adına çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Tüm engellerin kalktığı bir Türkiye hedefiyle Engelliler Haftasını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Programın devamında Büyükşehir Engelsiz Hobi Kursları öğrencilerinin folklor gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Başkan Toçoğlu daha sonra engelli kursiyerlerin görevli olduğu tanıtım stantlarını tek tek gezdi; vatandaşlar ile de sohbet etti.