Sabit Efendi Konak inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Oktar, “Şehrimizin kültür mirasları arasında gösterilen Sabit Efendi Konağı inşa çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde yeni yüzüyle bu tarihi konağı hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Sabit Efendi Konağı Yenileme Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Yahyalar Mahallesi’nde bulunan ve 1999 Depremi’nde zarar gören tarihi yapıda aslına uygun dönüşüm çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrimizin kültür mirasları arasında gösterilen Sabit Efendi Konağı’nda yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde tarihi konağı yeni yüzüyle hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” diye konuştu.

Tarihi dokuya uygun
Tarihi Konak’ta gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda da bulunan Oktar, “Yenileme projesi kapsamında kat yapım çalışmalarımızı tamamladığımızı duyurmuş, çatı imalatı ve cephe montaj çalışmalarımızı başlattığımızı ifade etmiştik. Tarihi Konak’ın iç ve dış cephesinde montaj işlemlerimizi tamamladık. Ahşap zemin ve seramik malzeme döşeme çalışmaları ise konağın tarihi dokusuna uygun olarak gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.