16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları gerçekleştirilen final programı ile sona erdi. Dinleti ve şiir sunumlarının yapıldığı final programında organizasyona katılan tüm şairler yer alırken, final etkinliği kültür sanat dostları tarafından beğeniyle takip edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları görkemli bir final programı ile sona erdi. Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı’nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şairler ve çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Kültürel Ajandası Olan Bir Şehir
Programın açılış konuşmasında söz alan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, “Bizim en baştaki amacımız şehrimizin düzenli olarak kültür etkinliklerine kavuşmasıydı. Çok şükür Sakarya’mız artık her ay kültürel ajandası olan bir şehir haline geldi. OSM, Sakarya Sanat Galerisi, Faik Baysal Kütüphanesi gibi dönüşüm odaklı birçok projeyi hayata geçirdik. 2001 yılından beri hayata geçirilen Sapanca Şiir Akşamları da bu projelerden birisidir. Her sene olduğu gibi birçok etkinlikle Sapanca Şiir Akşamlarına bu sene de veda ediyoruz. Etkinliğimizde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şiir İnsanlık Tarihi Kadar Eskidir
Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, “Şiir insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı ve her insana, her topluma dokunan bir kültür varlığıdır. Bugün aramızda olan siz şairlerin yazdığı şiirler ise dilimize çok güzel bir hediyedir. Aşkı, sevinci ve kederi sözlerle oya gibi işleyerek oluşturmuş olduğunuz şiirlerinizi dinlediğim için bahtiyar olduğumu belirtmek isterim. Tabii ki böylesine kadim bir dil kültürünün şiir yoluyla ülkemize ve dünyaya yayılması söz sanatlarının en muhteşemi olan şiir ile mümkün oluyor. Güzel dilimize yaptığınız katkılar için tüm şair arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sürekli Hale Getirdik
Sapanca Şiir Akşamları etkinliğinin gelmiş olduğu noktadan memnuniyet duyduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Mustafa İsen ise, “1999 depreminin şehrimizde oluşturduğu ağır travmanın giderilmesi için kültür adamları olarak bu programı başlatmıştık. Bu tarz etkinlikler saman alevi gibi başlar ve hemen sona erer. Fakat biz bu etkinliği şehrimizde sürekli hale getirdik. 16 yıldan beri bu şiir akşamlarında kürsüye çıkıyorum. Hayatımın en dikkate aldığım etkinliklerinden bir tanesi oldu. Bu yıl etkinliğin içeriğinde tematik yenilikler olmuş ve çok daha güzel bir hale gelmiş” dedi.

Dostluk ve İlişkiler Gelişiyor
Etkinliğe katılarak kısa bir konuşma gerçekleştiren Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici ise, “Bu yıl 16. düzenlediğimiz Sapanca Şiir Akşamlarında Sn. Valimiz adına burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tarz uluslararası etkinlikler Sakarya’mızın tüm dünyada tanınmasına hizmet ediyor. Ayrıca dünya çapındaki yazarların arasındaki dostluk ve ilişkilerin gelişmesine de vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Programın devamında ise 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarında yer alan şairler şiirlerini kültür sanat dostları için seslendirdi.