Şeyda Burucu Avrupa İkincisiŞeyda Burucu Avrupa İkincisiŞeyda Burucu Avr

Birinci turda Portekiz, ikinci turda Karadağ, üçüncü turda İsveç ve yarı finalde geçen yıl bu kiloda Avrupa Şampiyonu olan Fransız rakibini yenerek finale yükseldi. Final maçında Yunan rakibiyle mücadele eden sporcumuz, norma süresi 3-3 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde hakemlerin ev sahibi lehine verdiği yanlı kararlar sonucu ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.
Büyükler kategorisinde Enes Erkan’dan sonra Sakarya’ya madalya kazandıran ikinci ve ilk bayan sporcu olma başarısı gösteren Şeyda’yı Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar yalnız bırakmadı.


Müsabakalarda büyük keyif aldığını belirten Bayraktar “Sporcumuzla gurur duyuyorum. Şampiyonluğu hak eden sporcumuz maalesef hakemlerin engeline takıldı. Burada kaçan şampiyonluğun Kasım ayında yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası’nda geleceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora olan desteğimiz devam edecek. Sakarya’da Şeyda gibi daha birçok yeteneğin var olduğuna inanıyoruz. Hedefimiz Sakarya’nın gençliğini Avrupa ve Dünya kürsülerinde ülkemize madalya kazandırır şekilde görmek” şeklinde konuştu.