Sevgiye Engel Yok

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sevgiye Engel Yok” Projesi yeni dönem seminerlerine Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi’nde başladı. Daire Başkanı Davut Yüce, seminerler sonunda öğrencilerin engellilerle ilgili gerçekleştirilecek tüm etkinliklere gönüllü engelli dostu olarak katılabileceklerini ve öğrencilere destek olacaklarını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sevgiye Engel Yok Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilecek yeni dönem eğitim seminerleri Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi’nde başladı. Pedagojik Eğitim Uzmanı Erkan Şen’in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin sosyal duyarlılıkları artıyor
Seminerin açılış konuşmasında “Sevgiye Engel Yok” projesini tanıtan Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinin ilk basamağını okullar oluşturur. ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi ile öğrencilerimizin sosyal duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Gönüllü engelli dostu olalım
Pedagojik Eğitim Uzmanı Erkan Şen, konuşmasında engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara değindi. Engellilerin toplumda birden fazla sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Şen, “Engelli kardeşlerimizin sıkıntıları, toplumdaki bireylerin davranışları ile daha da artıyor. Engelli kardeşlerimiz ne yazık ki, acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle toplumun dışına itiliyorlar” dedi. Engelli bireylere karşı toplumun bilinçli olması gerektiğini belirten Erkan Şen, duyarlı yaklaşımların bireyin kendisini mutlu ve huzurlu edeceği gibi karşısındaki insanı da mutlu edeceğini belirtti.

Tam destek sürecek
Seminer sonunda konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise seminere katılan öğrencilere “Gönüllü Engelli Dostu Kartı” verileceğini ve bu kartlara sahip olan öğrencilerin engellilerle ilgili tüm etkinliklere gönüllü engelli dostu olarak katılabileceklerini dile getirerek, “Engellilerimizin her zaman yanındayız. Onlarla birlikte olan tüm öğrenci kardeşlerimize de tam desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.