Faik Baysal Kütüphanesi her yıl Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphane haftasını coşkuyla kutladı. Şahin, “Kitap sevgisi aşılamak, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuların kitaplardan daha fazla faydalanmasını sağlamak ve bu kapsamda bilinç oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor. Anaokulundan liseye kadar her seviyeden ziyaretçilerimizi ağırlayıp onlara kitaplar hediye ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi’nde Kütüphane Haftası coşkuyla kutlandı. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de 55.’si düzenlenen kutlamalarda Faik Baysal misafirlerini ağırladı. Birçok okuldan kütüphaneye gelen yüzlerce öğrenci, yapılan çalışmalar ve kütüphanecilik hizmetleri hakkında bilgi aldı. Korucuk Anaokulu, Akıl Küpü Kreşi, Mefkûre Anaokulu ve Ortaokulu, Küçük Şeyler Anaokulu, Yönder Koleji ve Anaokulu, Necdet Islak İlkokulu, Eser İlkokulu, Özel Erenler Güneş İlkokulu ve Anaokulu ve 21 Haziran İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Faik Baysal Kütüphanesini ziyaret etti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin armağanı olan kitaplar hediye edildi. Öğrencilerin okuma etkinliği de yaptığı ziyaretler, kitap şenliğine dönüştü.

Kitaplar geleceğimizi oluşturur
Kütüphane Haftası ve Faik Baysal’a yapılan ziyaretler hakkında bilgiler veren Kütüphane sorumlusu Çetin Şahin, “Kitap sevgisi aşılamak, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuların kitaplardan daha fazla faydalanmasını sağlamak ve bu kapsamda bilinç oluşturmak amacıyla her yıl Mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor. Bizde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi olarak Kütüphaneler Haftası boyunca öğrencileri misafir ediyoruz. Okullardan yapılan ziyaretlerde öğrencilere kütüphane ve kitaplar hakkında bilgi veriyoruz. Anaokulundan liseye kadar her seviyeden ziyaretçilerimizi ağırlayıp onlara kitaplar hediye ediyoruz. Öğrencilerin kitaplarla daha çok ilgi ve alaka kurmaları, kitapları daha fazla sevmeleri, insanımızın ve toplumumuzun geleceği açısından da çok önemli” sözlerine yer verdi.