Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Sakarya MYO’ya kazandırılacak kafeterya ve kütüphane projesinin hazır olduğunu ve kısa süre içerisinde ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin eğitim hayatına katkı sunmaya, öğrencilerin faydalanabileceği tesisler inşa etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl bir iş merkezi halindeyken gerekli çalışmalar yapılarak eğitime hazır hale getirilen Camili’deki Sakarya Meslek Yüksekokulu’na kafeterya ve kütüphane kazandırılıyor. Projelerinin hazır olduğunu söyleyen Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, kısa süre içerisinde projeyi hayata geçirmek için ihaleye çıkacakları bilgisini verdi.

Sosyal donatı alanları genişliyor
Camili’de yer alan Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu bölgeye kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından bir de park inşa edildiğini hatırlatan Mutlu, “Hizmetlerimizle öğrencilerimizin faydalanabileceği sosyal alanların sayısını artırıyoruz. Böylece öğrencilerimizin sosyal donatı alanlarını daha çok genişletiyoruz. Yeni inşa edeceğimiz kafeterya ve kütüphane de öğrencilerimize en güzel şekilde hitap edecek nitelikte olacak. Şehrimizin eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Toplam 370 metrekare
Mutlu, “Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, öğrencilerimizin faydalanabileceği bir kafeterya sözü vermişti. Bizlerde bu sözün ardından hemen harekete geçerek proje çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız neticesinde öğrencilerimizin ferah, huzurlu ve rahat bir ortamda dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir kafeterya ile verimli bir şekilde istifade edebilecekleri bir kütüphane tasarladık. Projemizi 177 metrekarelik kafeterya, 133 metrekarelik kütüphane ve 70 metrekarelik teknik servis olmak üzere toplam 370 metrekarelik bir alana inşa edeceğiz. Tesisleri öğrencilerimizin hizmetine sunmak için kısa süre içerisinde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Hayırlı olsun.”