Makedonya'dan Sakarya'ya gelen ziraat mühendisi Belediye Başkanı Stevche Stevanovski ve beraberindeki heyet, Başkan Yüce’nin 3 yılda hayata geçirdiği ve yakın gelecekte hizmete açılacak olan tarım projelerini inceleyerek hayranlıklarını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin tarımda Türkiye'ye ve hatta dünyaya örnek olacak vizyon projeleri, ülke dışındaki belediyeler tarafından da örnek alınıyor. Hayata geçirilen projelerin takipçisi olan Makedonya'daki Novaci Belediyesi heyeti, uygulamaları yakından görünmek ve örnek çalışmalar geliştirmek için bilgi almak adına Sakarya'ya geldi. Büyükşehir bürokratları, heyeti AKOM'da karşıladı. Sakarya'da Başkan Yüce’nin üzerinde çalıştığı, son 3 yılda hayata geçirilen tarım projeleri kapsamında üretilen tıbbi-aromatik bitkiler, safran, çilek, kenevir ürünlerini inceleyen Makedon şehrinin ziraat mühendisi başkanı Stevche Stevanovski ve beraberindeki heyet ayrıca sinevizyon gösterisiyle şifalı yağlar, kozmetik ürünler, hidrosoller, bitki çaylarının hazırlanma süreçlerini izledi.

“3 yılda hayata geçirilmesi büyük başarı”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı sebebiyle programa katılamayan Başkan Yüce adına sunum yapan Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin Melen Botanik Vadisi, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, UTÇEM, Mantar Üretim Tesisi, Damızlık Manda Yetiştiriciliği Projesi'nin detaylarını anlattı. Makedon başkan ve heyeti, uygulamalara hayran kaldıklarını ifade etti. Projelerin 3 yıl gibi kısa bir sürede faaliyete geçirilmiş olmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Başkan Stevanovski,"Çalışmaların her biri, tarım geleceğine ışık tutan harika çalışmalar. Yine meslektaşım olan yüksek mühendis Başkan Ekrem Yüce'ye bu kadar kısa sürede, böyle kıymetli işleri yapmış olmasından dolayı tebrik ediyorum. İki belediye arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve dayanışmayı sağlamak için gerekli adımları attık. Tecrübeyi ve bilgiyi birleştirdiğimizde, birlikte çok güzel işler yapabiliriz. Teşekkür ediyorum" dedi.

“Tarım geleceğin olmazsa olmazı”

Sunuma telefonla bağlanan Başkan Ekrem Yüce, projelerin detayları hakkında bilgiler verirken, konuk belediye başkanıyla temaslarda bulundu. Başkan Yüce, "Makedonya'dan güzel şehrimize gelen, bizleri onurlandıran başkanım ve heyetine teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğin olmazsa olmazı tarım ve hayvancılıkta yürüttüğümüz çalışmaların dünya genelindeki şehirlere örnek olması bizler için büyük bir gururdur. 2 yıldır Sakarya'yı bu alanda marka yapacak işler üzerinde çalışıyoruz ve önümüzdeki süreçte çok daha fazlasını hayata geçirmek için çalışacağız" dedi.