Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için okullara kulübe dağıtımında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yürütülen projede çocukların hayvanların beslenmesi sorumluluğunu alarak bu konuda bilinçlenmesi ve hayvan sevgisiyle büyümesi hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında başvuru yapan okullara kedi, köpek kulübesi ve kuş yuvası dağıttı. Kış aylarının gelmesiyle sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemeleri için başlatılan proje ile aynı zamanda çocukların sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda bilinçlenmesi ve hayvan sevgisiyle büyümesi hedefleniyor. Proje kapsamında Akyazı Kuzuluk Dr. Enver Ören Ortaokulu, Akyazı İsmet Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Geyve Anadolu Lisesi, Karasu Mahallesi İlkokulu’na teslim edilen kulübeler sayesinde hayvanlar yeni yuvasına kavuşurken çocuklarda hayvanlara karşı yapılan bu düşünceli davranışı mutlulukla karşıladı.

Çocuklar, hayvanlarla yaşamanın yolunu öğrenecekler
Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Barış dolu bir dünya insan sevmekten, insan sevmek ise hayvan sevmekten geçer. Hayvan sevgisi ise çocuk yaşlarda aşılanabilmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır ilköğretim okullarında sunumlar eğitimler vererek çocuklarımızı bilinçlendirdik. Bu proje kapsamında ise çocuklarımıza hayvanları sadece fotoğraflardan göstermek yerine onlarla birlikte yaşamın yolunu öğretmeyi amaçladık” ifadelerinde bulunuldu.