SEAH Acil Servis ulaşımı ile ilgili önemli bir yeniliğin hayata geçirildiğini açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Alınan UKOME kararı gereğince Koru Sokak, Bağlar ve Akşemseddin Caddeleri kesişimi üzerinden Adnan Menderes Caddesi’ne geçişler kapatıldı. Sağlık Caddesi’nde ulaşım bundan böyle yalnızca Adnan Menderes Caddesi üzerinden sağlanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine ulaşım konusunda önemli bir yeniliği hayata geçirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, SEAH Acil Servisi’ne ulaşımda kilit rolü olan Sağlık Caddesi’nin yapılan yeni düzenleme ile birlikte yalnızca Adnan Menderes Cadde güzergahından kullanılabileceğini açıkladı. Daha önce Koru Sokak, Bağlar ve Akşemseddin Caddeleri kesişimi üzerinden de Sağlık Caddesi’ne geçişler sağlanıyor; Adnan Menderes Caddesi’ne ulaşılabiliyordu.

Ulaşım Artık Tek Yönlü
Fatih Pistil şunları söyledi; “Bilindiği gibi hastanemizin acil servisine ulaşımda Sağlık Caddesi kilit bir rol üstleniyor. Bu caddeye hem Adnan Menderes Caddesi üzerinden hem de Koru Sokak, Bağlar ve Akşemseddin Caddeleri kesişimi kullanılarak girilebiliyordu. Alınan UKOME kararı gereğince Koru Sokak, Bağlar ve Akşemseddin Caddeleri kesişimi üzerinden Adnan Menderes Caddesi’ne geçişler kapatıldı. Sağlık Caddesi’nde ulaşım bundan böyle yalnızca Adnan Menderes Caddesi üzerinden sağlanacak.”

Trafik Yoğunluğu Asgari Seviyeye
“Bölgede Doğum Evi inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Buna bağlı olarak trafik yoğunluğu böylesi bir düzenlemenin yapılmasını zaruri haline getirmişti. Otopark konusunda yaşanan sorun da bölgedeki yoğunluğu arttırıcı bir işlev görmekteydi. Hal böyle olunca özellikle ambulans geliş ve gidişlerinde ciddi sorunlar yaşanmaya başlamıştı. İnşallah bu yeni düzenlemeyle sağlık personelimiz vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili hizmet sunabilecek. Bölgedeki trafik yoğunluğu en asgari seviyeye düşmüş olacak.”

Vatandaş Memnuniyeti
“Sağlık Caddesi’ne girişin engellendiği Koru Sokak, Bağlar ve Akşemseddin Caddeleri kesişimine ekiplerimiz gerekli işaret ve işaretçileri yerleştirdiler. İhtiyaçlar dahilinde şehrin muhtelif bölgeleri için gerekli iyileştirme, önlem ve düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de gereklilikler dahilinde böylesi adımlar atabiliriz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamasıdır.”