Büyükşehir Belediyesi Sapanca SAMEK’te dersler tüm hızıyla devam ediyor. Karekalem çalışmasında portreyi anlatan Keleş, “Şimdi ki portre çalışmalarımızda el ayak ile başladık. Göz, yüz ve insan vücudu çizimleri ile birlikte gölgelendirme çalışmalarına daha çok odaklanacağız. Bu şekilde güzel bir dönemi tamamlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaygın eğitimde bir marka haline gelen SAMEK’lerde yaz eğitimleri devam ediyor. Sapanca SAMEK’te gerçekleştirilen Resim eğitimlerinde kursiyerler karekalem ile farklı çalışmalara imza atıyor. Resim Eğitmeni Tuğba Keleş, Karekalem branşında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek portre çizimleriyle güzel bir dönem geçireceklerini söyledi.

Karakalem ile portre çizimi
Sapanca SAMEK Resim Eğitmeni Tuğba Keleş, “Karekalem çalışması yapıyoruz yani karalama yöntemi de diyebiliriz. Orantı ve ölçünün ne olduğunu işledik. Son olarak da karekalemde hacimlendirmeyi ele aldık. Öğrencilerimizle birlikte şimdi yavaş yavaş portreye adım atıyoruz. Şimdi ki portre çalışmalarımızda göz, yüz ve insan vücudu çizimleri ile birlikte gölgelendirme çalışmalarına daha çok odaklanacağız. Bu şekilde güzel bir dönemi tamamlamayı umuyorum” ifadelerine yer verdi.