Gar Meydanı'nın İhalesi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gar Meydanı Çevre Düzenlemesi ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 5 firma katılarak tekliflerini sundu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ‘Gar Meydanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi’ için ihale yaptı. Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye 5 firma katılarak tekliflerini sundu. İhale komisyonunun incelemesinin ardından ihale işlemleri tamamlanacak. Gerçekleştirilen ihale hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Recep Ören, “Kamuoyumuzun yakından bildiği gibi Gar Meydanı’nda bir çevre düzenlemesi yapacağımızı ve bunun için gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk. İhaleyi gerçekleştirdik. İhaleye 5 firma katılarak teklif verdi. İhaleye katılan firmalarımız ve verdikleri teklifler şöyle: Yağmur İnşaat; 1.894.464.30 TL, Türkmenler İnşaat; 1.499.493.73 TL, BLT Mühendislik; 1.183.495.34 TL, Ada Group İnşaat; 1.347.000.00 TL, Umut İnşaat; 644.149.4 TL. İhaleyi kamu ihale kanunun 19. Maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirdik. Şimdi ihale komisyonumuz verilen teklifleri inceleyecek ve sonucu açıklayacak. İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından da sözleşme imzalanacak ve imzaların atılmasının ardından da 10 gün içerisinde yer teslimi yapılacak. İhale şartnamesinde, işin yapılma süresi de 110 gün olarak belirtiliyor” dedi.
Kamuoyunun yakından bildiği gibi Gar Meydanı’nın diğer kısmında bulunan mülklerin istimlâk yapılabilmesi için Büyükşehir Meclisi onayıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı, İller Bankası’ndan borçlanma yetkisi de almıştı. Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, bu çalışmanın da devam ettiği belirtildi.