15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde Sakarya’da binlerce kişi Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Başkan Ekrem Yüce, “O gece, burada bir aradaydık. Bir ölür, bin diriliriz dedik. Hainler, Valiliği ele geçirdiğinde polisimizle birlikte gittik, orayı geri aldık. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz geceleri yaşatmasın. Ancak böyle bir ihanete teşebbüs etmek isteyen her kim varsa bilsin ki onlar daha ihanetlerini açık etmeden biz vatanımızın başındayız” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümünde Sakarya’da binlerce kişi Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Köse,  İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, SAÜ Rektörü  Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BAM Başkanı Nuri Koçer, Başsavcı Lütfi Dursun, SESOB Başkanı Hasan Alişan, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Mehter konseri ile başlayan program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi ile devam etti. Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri okundu. İl Müftüsü Hasan Başiş’in ettiği duanın ardından tüm camilerden sela sesleri yükseldi.

Milletimiz darbecilere karşı dik durdu
Programın ilk konuşmasını yapan 15 Temmuz Gazisi Adem Akyol, “15 Temmuz’da ihanet şebekelerine karşı milletimiz demir yumruğunu enselerinde hissettirdi. Bütün hainlere sesleniyorum: bulunduğunuz yerde gerekli cezalara çarptırılacaksınız. Sakarya Valiliğinde hainlere karşı dururken gazi olup hastaneye gittiğimizde sayısız kahraman vardı.  Hepsine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” derken; 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, “15 Temmuz gecesi sadece Sakarya’da değil, her yerde milletimiz gereğini yaptı. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara indi. Hainlerin ellerinden silahlarını aldık, adli makamlarda hak ettikleri cezaları verdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

15 Temmuz vatanı işgal hareketidir
Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdel Erdem, “Bu vatana ihanet etmek isteyen hain terör örgütüne en büyük dersi hep birlikte verdik. Bu aziz vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz muhtarlar olarak bayrağımızın dalgalandığı en ücra noktada milletimizin temsilcisiyiz. Bu vesile ile 4 yıl önce şehadete eren 221 kardeşimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” derken; Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, “15 Temmuz ülkemizin geleceğine ket vurmak isteyen hainlerle yapılan savaşın ismidir. Amaçlarına ulaşmak için dini değerleri istismar eden, hak ve hukukta adalet tanımayan FETÖ gücünün aldığı emir ve talimatların ötesinde doğrudan vatanı işgal hareketidir. Milletimiz ölümüne bir direnişle bedelini bir kanla ödediği bir İstiklal Savaşı vermiştir. O gecede Sakarya önemli bir savunma cephesiydi. Bazılarımız meydanda bazılarımız da Valilikte tek vücuttuk ve zafer kazandık. Zaferin kutlu olsun Sakaryam” dedi.

Sakarya ülkesine ve şehrine sahip çıktı
SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Hain 15 Temmuz saldırısında hep birlikte ayaktaydık. Ülkemizde olduğu gibi Sakarya birlik ve beraberlik içerisinde ülkesine sahip çıktı. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz demokrasimize uzanan elleri unutmayacağız. Ülkemize göz diken herkesin önünde dimdik duracağız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Geceniz hayırlı olsun” dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bizler zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Şu anda da ülke olarak bir virüsle mücadele ediyoruz. Bu vatan, bu ülke hepimizin. Hepimiz zamanı geldiğinde bu dünyadan göçeceğiz. Önemli olan dünya hayatımızı en iyi şekilde, doğruluktan ayrılmadan yaşamaktır. 15 Temmuz gecesinin kahramanı Sakaryalı hemşehrilerimizle, işçi kardeşlerimle bir arada olmakta gurur duyuyorum” diye konuştu.

Şanlı milletimizin tarihi destanı
Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü şiiriyle Demokrasi Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşı selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bugün bizim bayram günümüz. İstiklalimizin ve istikbalimizin tek sahibi biziz diyerek dünyaya haykırdığımız gün. Bugün, ülkemizi karanlıklara sürüklemek isteyenlere karşı; kardeşiz, biriz, bizi bölemezsiniz ve bizi birbirimize düşüremezsiniz diyerek heveslerini kursaklarına tıkadığımız gün. Bugün çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız, şanlı milletimizin tarihe altın harflerle kazıdığı destanlardan birinin;15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Destanı’nın dördüncü yıl dönümü” dedi.

15 Temmuz sokaklara çıkan yiğitlerin gecesi
Başkan Ekrem Yüce, “O gece; senin gibi olan, senin yanında yürüyen hainlerin; senin evlatlarının ellerine silah verip zorlayarak, senin tanklarını, uçaklarını kullanarak gözü dönmüşçesine seni öldürmek için harekete geçtiği gece. O gece; yıllar yılı içimizde yaşayıp, hepimizi aldatıp yıllarca bir kin gibi gizli ihanetini içinde taşıyan hainlerin, kudurmuş vahşi yaratıklar gibi ihanetlerini açığa vurduğu gece. O gece; Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle minarelerden duyulan selaların, okunan Kur’an-ı Kerimlerin ve edilen duaların manevi gücüne sarılıp bismillah diyerek sokaklara çıkan yiğitlerin gecesi.”

Göğsünü siper eden Ömer Halisler
“O gece; Hz. Peygamber’e yakışan bir ümmet olmak için canından ve cananından geçen kahramanların gecesi. O gece; Hz. Ömer gibi adalet için vücudunu mazlumlara siper edenlerin gecesi. O gece; dünyayı düşmanlarına dar eden Oğuz Kağan’ın torunlarının gecesi. O gece; dünyaya Fatihlerin, Yavuzların ve Abdülhamitlerin bitmediğini gösteren göz nuru gençlerin gecesi. O gece; Akif merhumun dediği gibi göğsünü siper edip bu hayasız akını durduran Ömer Halislerin gecesi.”

Bir ölür bin diriliriz
“O gece cennet vatanımızda, Sakarya’mızda neler olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. On binlerle Kent Meydanında, burada bir aradaydık. Bir ölür, bin diriliriz dedik. Hainler, Valiliği ele geçirdiğinde polisimizle birlikte gittik orayı geri aldık. Çıkan çatışmada 20 vatandaşımız gazi oldu. Allah onlardan razı olsun. O gece dünyadaki tüm Müslümanların gözü, kulağı, duaları bizimleydi. Allah onlardan razı olsun.  O gece ülkemizi hainlere bırakmayan, mücadele eden zulme karşı çıkan herkesten Allah razı olsun.”

Demokrasi nöbetimiz hiç bitmeyecek
“O meşum geceyi unutmayalım, hep hatırlayalım. Unutmayalım gece karanlığında kalleşçe ihanet peşinde koşanları. Hatırlayalım ki şehitlerimizin ruhu şad olsun. Biz hatırlayalım, onlar için dua edelim ki bu dünyada analarının, babalarının, evlatlarının, eşlerinin ve milletinin göğsünü kabartan yiğitlerimizi gururlandıralım. Cennet ehli bilsin ki onlar 15 Temmuz Şehitleri. Hatırlayalım ki gazilerimizin sızıları dinsin, yürekleri yatışsın. Allah milletimizi, beraberliğimizi, vatanımızı tüm düşmanlara karşı korusun. Allah bizlere bir daha 15 Temmuz geceleri yaşatmasın. Fakat huzurunuzda bir kez daha tüm dünyaya haykırmak isterim ki böyle bir ihanete teşebbüs etmek isteyen her kim varsa bilsin ki onlar daha ihanetlerini açık etmeden biz vatanımızın başındayız.  Bizim demokrasi nöbetimiz hiç bitmeyecek.”

Hepimiz çağrıyla birlikte meydanlara koştuk
Büyükşehir Belediyesi ve Milli sporcuların yanı sıra Bisikletliler Derneği Sakarya Şube Başkanı İlhan Şengel ile bisikletliler de Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programa katıldı. AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. O dönem Milli sporcuydum ve o akşam Sakarya’da olmak hayatımdaki en önemli anlardan biriydi. Cumhurbaşkanımız açıklama yapınca hepimiz ışığı gördük ve meydanlara koştuk. Ardından hızla Valiliğe geçtik. Hainlerin önüne motor sürdük ve halkımız peşimizden geldi. O gece ben hayatım boyunca gurur duyacağım şeyler yaşadım. Cesur Sakaryalı gençler gördüm. Allah herkesten razı olsun” dedi.

15 Temmuz ülkemizin diriliş günüdür
MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “15 Temmuz ülkemiz tarihi açısında son derece önemli bir dönüm noktasıdır. O geceyi farklı şekilde tarif etmeye çalışanlar olsa da o gece Türk devletinin topyekün kıyama geçtiği ve hain yapılara, emperyalistlere karşı biz buradayız diye haykırdığı geceydi. Bu duruşu gösteren 251 şehidimiz olmak üzere gazilerimizi ve dik duran tüm hemşehrilerimiz anmak istiyorum. Herkes ülkemizin bileğinin bükülmesini istedi ama milletimiz buna müsaade etmedi. Müslüman Türk ailesi ayakta olduğu müddetçe Türk devleti ilelebet ayakta kalacaktır. Devletimizin yanındayız. İnşallah süper güç haline geldiğimiz günleri göreceğiz. Bugün bizim diriliş günümüz. Allah bize bu şerden hayırlar nasip edecek” dedi.

Milletimiz meydanı boş bırakmadı
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Yüreğini, fedakarlığını ortaya koyan, meydanları hainlere dar eden milletimiz 15 Temmuz gecesi cevabı en güzel şekilde verdi. Gönüllerimiz bir. Rabbim birlikteliğimizi ebediyete kadar sürdürsün. Türk milleti var olduğu günden bu yana şan ve şerefle dolu bir tarihe sahip. İnsanı baş tacı yapan bir medeniyetimiz var. Atalarımız insanı mukaddes bir varlık olarak gören bir yaşantıyı günümüze taşımışlardır. İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemlerde dahi dünyanın en gelişmiş ülkelerine yardım götüren bir milletiz. Bu millet mazlum ve mağdurların sığındığı güvenli limandır.”

Sakarya devletinin ve milletinin yanında
“Sakaryamız sadece 15 Temmuz’da değil, İstiklal harbinde de büyük bir gurur ortaya koymuştur. Sakaryamız var olduğu, milletimiz değerlerine sahip çıktığı müddetçe vatanımıza hiçbir şey olmayacaktır. Rabbim askerimizin, polisimizin ayağına taş değdirmesin. İnşallah hep birlikte asil ve kutlu milletimizin ülkemize dair umutlarını, ümitlerini boşa çıkarmayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Böyle acı günler yaşatmasın. Rabbim şehitlerimize rahmet, gazilere şifa versin” diye konuştu.