Büyükşehir Belediyesi Genç Atölye Kamera Arkası Söyleşileri dersinde konuşan Gülşen, “Çok iyi bir grupla birlikteyim. Öğrencilerin gözlerindeki ışığı görebiliyorum. Hepsi her konuda bana sorular yönlendirebiliyor. Sinema üzerine konuşmak her konuda konuşmak anlamına gelebiliyor. Öğrencilerin bu konularda da bana güzel sorular yönlendirmesi benim hoşuma gidiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Genç Atölye’de eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kamera Arkası Söyleşileri dersinde öğrencilerle bir araya gelen Enver Gülşen, propaganda sinemalarının hazırlanışına dair detayları öğrencilerle paylaştı.

İyi ve kötüyü sunar
Genç Atölye’de öğrencilere bilgiler sunan Enver Gülşen, “Bazılarınızın belki de bildiği ama birçoğunuzun ilk defa duyduğu bir konudan bahsedeceğim. ‘Sovyet Propagandası’ size sormak istediğim sorudur. Bildiğimiz propaganda film türüdür. Size basitçe anlatmamız gerekirse ise şöyledir; her sahne kısa kısa çekilir ve ayrı ayrı montajlanır. Propaganda filmleri montaj masasında bir fikir üreterek film yaparlar. Propaganda sineması dediğimiz olay insan üzerinde psikolojik etki yaratmaktır. Yani iyi ve kötü olan olayları çarpıştırarak insanlara sunar” ifadelerine yer verdi.

Hepsinin gözlerinde ışık var
Eğitimlerde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek izlenimlerini paylaşan Enver Gülşen, “Çok iyi bir grupla birlikteyim. Yıllardır böyle programlar yapıyorum ve öğrencilerin gözlerindeki ışığı görebiliyorum. Hepsi her konuda bana sorular yönlendirebiliyor. Daha sinema ve kültürleriyle alakalı öğrencilerin ilgisini deşmeye yeni başladım. Sinema üzerine konuşmak her konuda konuşmak anlamına gelebiliyor. Öğrencilerin bu konularda da bana güzel sorular yönlendirmesi benim hoşuma gidiyor. İnşallah böyle güzel devam ederiz” sözlerine yer verdi.