Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında anlamlı bir programlara ev sahipliği yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında anlamlı bir programlara ev sahipliği yaptı. Çanakkale Zaferi’ni anlatan eserlerden oluşan resim sergisi ve Çanakkale Kahramanlık Türküleri Konseriyle tüm şehitler rahmetle anıldı.

Çanakkale Zaferi kahramanlık türküleriyle anıldı
Zafer’in 106. Yıl Dönümünde AKM’de gerçekleştirilen etkinliklerin ilki Doç. Dr. Rasim Soylu’nun Çanakkale Zaferi’nin kahramanlıklarını anlatan eserlerden oluşan resim sergisi açıldı. Serginin açılışına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi açılışı sonrası AKM’de ‘Çanakkale Kahramanlık Türküleri Konseri’ düzenlendi. Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin solistliğini yaptığı konsere Ud’da Prof. Dr. Ferdi Koç, Kanun’da Tuncay Kardaş, Viyolonsel’de Murat Büyükkaya, Ney’de Tahir Çağman, Bendir’de Cemal Karabaşoğlu ve Daire’de Recep Aslan eşlik etti. O günleri hissetmek ve yaşanılanlara en iyi şekilde tanıklık etmek için kahramanlara yazılmış namelere salonu dolduran tüm müzikseverler eşlik etti.