4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Unutmamalıyız ki; bu dünyada yalnız değiliz. Doğayı; bitkiler ve hayvanlarla paylaşmak zorundayız. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde bir kez daha çağrımızı yineliyor; Satın Alma Sahiplen’ sloganını tekrar ediyor ve kedi, köpek edinmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bakımevimizden hayvan sahiplenmek için bekliyoruz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj paylaşıldı. Sevgi ve barış dolu yarınlar için canlıları korumanın önemine yer verimen mesajda Karaman’da bulunan Geçici Hayvan Bakımevi’nin veteriner hekimleri ve alanında uzman personelleriyle hayvanlara yönelik sahiplendirme, bakım çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor
Açıklama ise şu şekilde; “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklerle kutlayacak, gerek ilköğretim okullarımızda gerekse bakımevimizi ziyaret eden öğrencilerimize hayvan sevgisinin önemini anlatacağız. Yıl boyunca da sürekli hale getirdiğimiz eğitimlerle hayvanlarımızın bir gün değil, her gün haklarının olduğunu çocuklarımıza aşılıyor, hazırladığımız tanıtıcı broşürlerle farkındalık oluşturuyoruz. Hayvan sevgisi, hayvan yaklaşımı gibi konuları işliyor, ağaç yaş iken eğilir düşüncesiyle kalpleri hayvan sevgisi ile dolu çocukların yetişmesine katkı sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte de çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz” denildi.

Doğayı ve yaşamı hayvanlarla paylaşalım
“Geçici Hayvan Bakımevimiz mesai saatlerinde tüm vatandaşlarımıza ziyarete açık olup veteriner hekimlerimizce bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca ziyaretçilerimiz talep ettikleri takdirde ücretsiz hayvan sahiplenebiliyor. Ulusal olarak da kabul bulmuş ‘Satın Alma Sahiplen’ sloganını tekrar ediyor ve kedi, köpek edinmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bakımevimizden hayvan sahiplenmek için bekliyoruz. Unutmamalıyız ki; bu dünyada yalnız değiliz. Doğayı;  bitkiler ve hayvanlarla paylaşmak zorundayız. Dünyanın en üstün canlıları bizler; hem doğayı, hem bitkileri, hem de hayvanları korumak durumundayız. Sevgi ve barış dolu yarınlar için hayvan canlarımızı sevelim, koruyalım iyilik hareketine başlayalım” ifadelerine yer verildi.