Büyükşehir Belediyesi, 17-18 Haziran tarihlerinde üniversite sınavına girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği sunacak. SAKUS uygulaması üzerinden ya da www.sakarya.bel.tr adresinden belediye otobüslerinin hareket saatlerine ulaşılabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi üniversite adaylarının ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanacağını açıkladı. Türkiye’de 3,5 milyonu aşkın gencin ter dökeceği sınavlar için Sakarya’da giriş belgelerini gösteren üniversite adayları ile refakatçilerinin ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabileceği ifade edilerek, SAKUS uygulaması üzerinden ya da www.sakarya.bel.tr adresinden belediye otobüslerinin hareket saatlerine ulaşılabileceği dile getirildi.

Ulaşım öğrencilere ücretsiz olacak
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 17-18 Haziran tarihleri arasında sınava girecek öğrencilerin sınav giriş belgeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle ulaşımdan ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği dile getirilerek, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın giriş ve çıkış saatlerinde sınav giriş belgesini gösteren öğrencilerimiz ve refakatçileri ile birlikte belediye toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanabilecek.

Sınava ulaşım konusunda aksaklık yaşanmaması için tüm hatlarımız hizmet verecek. Oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçmek adına toplu taşıma araçlarının kullanılması konusunda hassasiyet bekliyoruz. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Hareket saatleri mobil uygulamada
Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada sınav öncesi ve sonrası ulaşımla ilgili talep ve isteklerin 153 Ulaşım Yönetim Merkezinden yapılabileceği belirtilirken, SAKUS uygulaması ve www.sakarya.bel.tr adresi üzerinden hareket saatlerine ulaşılabileceği ifade edildi.