Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, Marmaris İçmeler ve Antalya Manavgat’ta Türkiye’nin yüreğini dağlayan orman yangınlarının kontrol altına alınabilmesi için bölgede dört koldan sürdürülen amansız mücadeleye araç ve ekipman ile destek veriyor.

Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, Türkiye’nin gündeminde olan orman yangınlarına destek için Marmaris İçmeler’e ve Antalya Manavgat’a araç ve ekipman ile destek verdi. Araç giriş-çıkışının neredeyse imkansız olduğu bölgeye müdahale ve su ikmali yapan araç, ekipman ve personelle ulaşan Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, zorlu mücadeleye destek veriyor. Ülkedeki tüm devlet kurumlarının seferber olduğu yangınlara 5, 12 ve 14 ton su kapasiteli üç araç ve 7 personelle destek veren Büyükşehir İtfaiyesi, afet bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla olası afetlere karşı Büyükşehir itfaiyesi tüm tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

3 araç ve 7 personel afet bölgesinde
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan, ciğerimizi dağlayan yangınlara müdahale için bölgeye ekiplerimizi gönderdik. Yangınların meydana geldiği ilk andan bu yana, orman yangınlarının yaşandığı bölgelerin taleplerini dinleyip destek olmaya çalışıyoruz. Şu anda Marmaris İçmeler’de ve Antalya Manavgat’ta devam eden orman yangınlarına ekibimiz 7 personel ve 3 itfaiye aracımız ile müdahale ediyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, orman yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz” denildi.