Büyükşehir Belediyesi Genç Atölye eğitimlerinde yaz dönemi başlıyor. 6 farklı dalda 6 hafta boyunca alanında uzman eğitimcilerin teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştireceği atölye eğitimlerinin kayıtları 5 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Dersler ise 10 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yaz dönemi ‘Genç Atölye’ eğitimleri başlıyor. Bu yıl 5.’ncisi gerçekleştirilecek genç atölye eğitimlerinin yaz döneminde Türkiye Yüzyılı’nı Anlama, Doğa Tutkunları, Geleneksel Sanatlar, Şehir ve Tarih, Edebiyat ve Sinema olmak üzere 6 farklı dalda alanında uzman eğitimler tarafından gençlere teorik ve pratik eğitimler sunulacak. 15-21 yaş arası gençlerin başvurabileceği genç atölyede kayıtlar 5 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Ayrıntılı bilgiye www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

Eğitimler 6 hafta sürecek
Bir gencin en fazla iki atölyeye başvurabileceği eğitimler için, kabul edilen başvurular 7 Temmuz Cuma günü www.sakarya.bel.tr adresinden açıklanacak. Edebiyata, sinemaya, tarihe, doğaya ve sanata ilgi duyan tüm gençleri arasında görmek isteyen ‘Genç Atölye’ eğitimleri 10 Temmuz – 18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplam 6 hafta boyunca sürecek olan eğitimlerde gençlerin katılımlarında devamlılık şartı aranacak. Atölyedeki bazı dersler şehir içinde veya dışında farklı mekânlarda uygulamalı olacak ve bu etkinliklerde 18 yaş altı gençler için izin belgesi alınacak.

6 hafta boyunca 6 farklı dalda sürecek ‘Genç Atölye’ yaz dönemi eğitim programı şu şekilde;

Türkiye Yüzyılı’nı Anlama Atölyesi
Eğitmen: Prof. Dr. Haluk Selvi (Tarihçi, Akademisyen)

Tarih ve Saat: Pazartesi | 14.00-17.00

1. Hafta: Eğitim ve Kültür Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı

2. Hafta: Milli İktisat Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı

3. Hafta (Gezi): Bursa (Emir Sultan, Ulu Camii ve Kapalı Çarşı ve Muradiye Külliyesi)

Konuk: Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim (Tarihçi, Akademisyen)

4. Hafta (Gezi): İstanbul (Fatih Külliyesi) / Konuk: Koray Şerbetçi (Tarihçi-Yazar)

5. Hafta (Gezi): Ankara: Millet Kütüphanesi / Konuk: Dr. Yunus Pustu (Türk Tarih Kurumu Uzmanı)

6. Hafta: Askeri, Siyasi ve İdari Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı

Doğa Tutkunları Atölyesi
Eğitmen: Erkan Kotan (Gezi Koordinatörü)

Tarih ve Saat: Salı | 09.00-17.00

Geziler
1. Hafta: 11 Temmuz Salı: Doğançay Şelalesi Parkuru – Geyve (8-10 km)

2. Hafta: 18 Temmuz Salı: Yanık Vadisi Çatal Kayalar Parkuru – Sapanca (6-8 km)

3. Hafta: 25 Temmuz Salı: Beşiktaş Deresi Parkuru – Geyve (8-9 km)

4. Hafta: 1 Ağustos Salı: Maden Deresi Parkuru – Kocaali (6-8 km)

5. Hafta: 8 Ağustos Salı: Serdivan Parkuru – Serdivan (8-10 km)

6. Hafta: 15 Ağustos Salı: Söğütlü Akgöl Parkuru – Söğütlü (8-10 km)

Geleneksel Sanatlar Atölyesi
Eğitmen: Emsele Bal (Çini) Songül Ergün (Ebru) Öznur İsen (Hat)

Saat: A Grubu: 10.00-13.00 / B Grubu: 14.00-17.00

Yer: Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi

Branşlar
1. Hafta: Çini Atölyesi (Türk Çini Sanatı hakkında genel bilgi, örnekleme, malzeme tanıtımı, kâğıt üzeri bitkisel motif çizimi)

2. Hafta: Çini Atölyesi (Çini karo üzerine tahrirleme ve boyama çalışmaları)

3. Hafta: Ebru Atölyesi (Türk Ebru Sanatı tarihçesi ve uygulama teknikleri)

4. Hafta: Ebru Atölyesi (Zemin, Battal, Şal, Gelgit, Hatip ebru ve çeşitli çiçekli ebru yapımı uygulaması)

5. Hafta: Hat Atölyesi (Türk Hat Sanatı Tarihi, gelişimi, malzeme tanıtımı ve kûfî hat tasarımı)

6. Hafta: Hat Atölyesi (Tasarımların paspartulara aktarılarak kontürleri çekilmesi, kûfî yazılarının içler doldurma uygulaması)

Şehir ve Tarih Atölyesi
Eğitmen: Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş (Tarihçi, Akademisyen)

Tarih ve Saat: Çarşamba | 14.00-17.00

1. Hafta: Şehir ve Tarih

2. Hafta (Gezi): Adapazarı, Sapanca, Geyve

3. Hafta (Gezi): İznik

4. Hafta (Gezi): Osmaneli, Bilecik, Söğüt

5. Hafta (Gezi): Taraklı, Göynük, Mudurnu

6. Hafta (Gezi): Söğütlü, Kaynarca, Karasu

Edebiyat Atölyesi
Eğitmen: Ercan Yılmaz (Şair)

Tarih ve Saat: Perşembe | 14.00-17.00

Dersler/Geziler
1. Hafta: Yazı Hazzı/Deneme, Makale, Hikâye ve Şiir Nasıl Yazılır?

2. Hafta (Gezi): Kökler/Osmancık (Tarık Buğra), Devlet Ana (Kemal Tahir)

Gezi: Bilecik, Söğüt

3. Hafta (Gezi): Aziz İstanbul/Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal)

Gezi: Yahya Kemal Enstitüsü’nde ve Oğuz Şenses eşliğinde Yahya Kemal’in İstanbul’u)

4. Hafta: Hür Tefekkürün Kalesi/Bir Dergi İnşa Etmek

5. Hafta (Gezi): Zamanın Pâyitahtı/Beş Şehir (Ahmet Hamdi Tanpınar)

Gezi: Bursa’da ve Dr. Serhat Demirel eşliğinde Tanpınar’ın Bursa’sı

6. Hafta: Kelimeler Ülkesi/Hızırla Kırk Saat (Sezai Karakoç)

Sinema Atölyesi
Eğitmen: Enver Gülşen (Sinema Yazarı)

Tarih ve Saat: Cuma | 14.00-17.00

Yer: Ofis Sanat Merkezi

Dersler/Geziler
1. Hafta: Ahlâk, inanç ve sinema: Dünya sinemasından önemli ahlâk meselelerini ve problemlerini tefekkür ettirecek filmler üzerine bir bakış.

2. Hafta: Bilim, teknoloji ve bilim-kurgu filmleri üzerinden gelecek tasavvurlarına bakış.

3. Hafta: Dijital platformlardaki (Netflix, BlueTv, Disney gibi) dizi ve filmlerin algı üretimine dair söyleşi.

4. Hafta: Tarih ve sinema. Türk ve dünya sinemasından önemli örneklerle tarihin/tarihimizin sinemadaki temsillerine bir bakış. Konuk: Kubilay Erkan Yazıcı (Yönetmen)

5. Hafta: Çocukluk, gençlik psikolojisi ve sinema. Konuk: Dr. Akif Hayta (Akademisyen)

6. Hafta (Gezi): Film Yapımcısı Nazif Tunç ile söyleşi, İstanbul Sinema Müzesi, Atatürk Kültür Merkezi